Kamel kaput je modni hit za jesen i zimu 2020. i 2021. godine, a nose ga sve moderne žene - od glumica, preko pevačica do najprivlačnijih manekenki. Modne influenserke koje najviše zarađuju na Instagramu imaju barem po nekoliko ovakvih kaputa. Tajna njihovog dobrog izgleda je u tome što se veoma lako i lepo kombinuju.

Manekenka Emili Ratajkovski uživa u tim kombinacijama, pa je žene rado kopiraju. Muškarce ona privlači takođe, mada možda više vole njene slobodnije slike.

Zanimljivo je da je u modi više nijansi svetlosmeđe boje koju svi popularno nazivamo "kamel". Inače, naziv ove boje u upotrebi je u engleskom jeziku još od 1916. godine a inspiracija je došla od boje kamilje dlake. Zbog sličnosti u srpskom, izraz kamel se lako proširio. 

Kako da kombinujete kamel boju? 

Moć kamel boje je u tome što ona nije ni topla ni hladna već neutralna. Zato se odlično slaže sa sivom i bež bojom koji će joj dati svetao i svež izgled. Takođe, često se ovaj naziv odnosi i na slične podtonove koji su malo hladniji, jer imaju više sive - to je popularna "tup" boja kakvu nosi Emili Ratkajkovski ovde. 

kamel kaput kombinacije boje obuca koji se slazu emili ratajkovski
Profimedia 

Toplija kamel boja ima malo žute u sebi. Zato ona može da služi kao ključni faktor uz tamne odevne predmete - crnu ili teget. Odlično se slaže uz farmerke bilo da je reč o svetlijem ili tamnom teksasu. Uz ovakakv kaput idealno je da kombinujete obuću i tašnu u tamnosmeđoj, "konjak" boji.  

Emili Ratajkovski
Profimedia 

Kamel kaput se uklapa i u sportski i u elegantni stil. Najbolji primer je isti kaput Emili Ratajkovski koji ona ovde nosi sa svetlim pantalonama i bluzom, uz elegantne sandale. Model je vrlo dugačak, nema dugmad već se vezuje pojasom oko struka. A sandale u januaru? U Milanu, gde je ova slika nastala, sve je moguće!

kamel kaput kombinacije boje obuca koji se slazu emili ratajkovski
Profimedia 

Izvor: Lepa&Srećna