Popularna pevačica Milica Pavlović očekuje da vidi rezultat rada na svojoj prvoj ulozi na televiziji, a snimanje koje je trajalo četiri meseca donelo joj je brojna iskustva! Ona otkriva i koja glumica joj je posebno pomogla u učenju glume!

Od kada je najavljena, serija “Pevačica” podigla je veliku prašinu, a sada kada je završeno snimanje, mnogi očekuju dosta od ovog projekta. U centru priče je muzičko takmičenje i dve mlade pevačice koje se svim sredstvima bore za svoje mesto na estradi, a jednu od njih igra Milica Pavlović koja priznaje da su joj klecala kolena kada je pala poslednja klapa.

- Iskreno, sad kad razmišljam o tom momentu, deluje mi pomalo nestvarno. Poslednju scenu smo snimali napolju i sećam se da kad sam izašla iz automobila i čula aplauz ekipe koja je brojala više od sto ljudi, da su počela da mi klecaju kolena. U tom momentu sam imala bezbroj misli u glavi. I da sam uopšte prihvatila ulogu u seriji, da je snimanje posle četiri meseci konačno završeno i da sam zadovoljna što sam uspela da odglumim sve ono što je tako vanserijska ekipa koja stoji iza serije očekivala od mene. Iskreno, dok je trajalo snimanje serije, bila sam veoma obazriva i sve vreme samo samo razmišljala o tome da ispunim njihova očekivanja. Sada, sa ove tačke gledišta, kada sam uradila svoj deo posla, mogu da priznam da sam i ponosna na sebe - kaže šarmantna pevačica i dodaje da bi volela da nastavi svoj put ka glumačkojkarijeri:

- Glumu sam tek sada upoznala malo bolje i moram da priznam da sam znala da me očekuje veoma ozbiljan i težak rad, ali nisam mogla ni da zamislim koliko je zapravo sve to teško. Ja sam tokom četiri meseca konstantno išla na časove glume, vredno radila na pripremanju uloge i neću preuveličati ako kažem da sam i sve svoje slobodno vreme ulagala u to da gradim lik Ivane Lazić, kako bih publici mogla najvernije da donesem njen karakter, koji nije nimalo jednostavan. I dopalo mi se, priznajem. Počelo je kao izazov, a sada je preraslo u nešto ozbiljnije od toga.

Pavlovićeva ne krije da joj je najteže bilo da odglumi lik koji je potpuno različit od nje u privatnomživotu.

- Uložila sam ozbiljan trud kako bih prvo sama do kraja shvatila ulogu koju sam dobila, a onda i izgradila svoj lik. Reč je o veoma interesantnom karakteru i nekome ko je sušta suprotnost svega što sam ja u privatnom životu, zbog čega je sve to za mene bilo još veći izazov, ali u isto vreme i prilično teško. Ako bih morala nešto posebno da izdvojim, rekla bih da mi je jedna od scena sa Milošem Timotijevićem, koji glumi mog dečka u seriji, bila posebno teška. Mnogo najrazličitijih emocija smo morali da donesemo, od besa,ljutnje, histerije, do nesreće, i stvarno sam se mnogo trudila da budem na visini zadatka.

Generalno, kompletan rad na “Pevačici” je za mene bio veoma inspirativan, volim da učim i iskoristila sam priliku što sam bila okružena i radila sa ljudima koji u svetu glume imaju toliko kredibiliteta, koje uvažava i obožava naša nacija. Bila bih budala da sam ovakvu priliku u svakom smislu shvatila olako - priča Milica i odgovara da li su se rodile neke simpatije na snimanju:

- Rodile su se simpatije, ali prijateljske. Bila sam okružena zaista šarmantnim, pametnim i elokventnim muškarcima i uživala sam da sarađujem sa njima.

Kao neko ko dosta ulaže u svoju muzičku karijeru, Milica ističe da je njeno primarno zanimanje nije ispaštalo zbog novog poziva.

- Zbog kompletne situacije oko korone moje kolege i ja smo bili primorani da zaustavimo mnoge planove. Svakako, ja sam cele ove godine vredno radila na svom četvrtom studijskom albumu, snimala pesme i spotove. I ceo taj projekat je daleko odmakao. Ne mogu da kažem da je moja karijera trpela zbog angažmana u seriji - kaže mlada pevačica i ne krije da brine zbog pandemije:

- Ne mogu da kažem da ne brinem zbog situacija izazvane koronom, ali više zbog toga da se svi nekako vratimo u normalu i svojim životima. Najbitnije je da budemo živi i zdravi, a sve ostalo ćemo već rešiti i nadoknaditi.

Na pitanje da li je snimala neke intimne scene u seriji, Milica je ostala tajnovita, ali je zato iskreno priznala da je imala veliku pomoć od drugih glumaca na setu:

- Svi su bili divni prema meni. Od reditelja Miloša Kodema i scenarista Nataše Drakulić i Gage Antonijevića, pa do kolega. Miloš Timotijević i Nikola Rakočević su mi sve vreme bili na raspolaganju za savete, trudili su se da mi objasne i pomognu da što bolje donesem ulogu. Posebno bih izdvojila Branku Pujić, koja u seriji igra moju majku. Njena energija mi je posebno prijala, bila je tu za mene za sve što mi je bilo potrebno.

Tekst: Dunja Đorđević

Izvor: Blic