Dok su snimali jedan od najjezivijih filmova srpske kinematografije “Sveto mesto”, dvoje glavnih glumaca se zavolelo. Početkom devedesetih glumica Branka Pujić bila je u srećnoj vezi sa tadašnjim dečkom, ali to nije predstavljalo problem glumcu u usponu Draganu - Gagiju Jovanoviću da sačeka pravu priliku.

Dočekao je svojih pet minuta, ljubav se rodila i traje još uvek. Dvadeset i devet godina kasnije, profesorka na FDU ističe da recept za srećan brak ne postoji, ali da su konstantni kompromisi ipak najbolji za zajednički život.

- Teško je zadržati neke normative u porodici. Ljubav je osnova svega, poštovanje, poverenje, razumevanje, tolerancija. Dragan i ja nemamo ograničenja i svako od nas ima svoje vreme, u smislu da se vidi sa prijateljima. Na primer, on voli tenis, ja tango. Veoma je važno da svako ima svoje vreme, a da kroz život idemo zajedno i u istom smeru. Nema kočenja, već samo vetar u leđa. Podržavamo snove jedno drugom u želji da oboje budu srećni. Na tome se zasniva naš odnos. Ljubav je uvek prisutna, samo ide kroz druge dimenzije - iskreno objašnjava Branka, koja dodaje da joj ne smeta što njihova naslednica Anđela savete prvo traži od oca:

- Mislim da u suštini podjednako čuje Dragana i mene. S tim što taj odnos otac - ćerka ne može niko da poremeti. Samo mogu da budem ljubomorna i da mi bude krivo, ali sam srećna zbog toga kako se dobro razumeju.

Glumica kaže da iako je Anđela jedinica, to ni jednog trenutka nije uticalo na nju da postane razmažena jer je od malih nogu imala ljubav braće i sestara koji su doprineli da sazri u devojku koja danas osvaja svet kinematografije.

- Srećom, moja rođena sestra ima četvoro dece i dvoje su glumci, Petar i Igor Benčina. Ima dve ćerke Anu i Nadu koje su uspešne i divne. Anđela je na neki način, zahvaljujući mojoj sestri, rasla uz devojčice i dečake, te je imala osećaj da treba da se podeli i da treba određene stvari zajednički da rade. Oni su doprineli time da ne bude razmaženo jedinče. Mislim da se dosta izborila za status i da je sazrela - priča Pujićeva.

PageBreak

S druge strane, Branku ćemo imati prilike da vidimo u petoj sezoni serije “Vojna akademija”, gde glumi majku jedne od kadetkinja.

- Bilo mi je drago jer sam sa producentom radila svojevremeno seriju “Zauvek mlad”. To je predivno iskustvo i saradnja sa njim je nešto najbolje što može da vam se desi. Sa radošću sam prihvatila ovaj zadatak gde igram mamu jednu od kadetkinja.

Branka kaže da je njena naslednica vrlo samostalna u odlukama kada je gluma u pitanju, te izbegava da o tome priča sa mamom i tatom, koji su vrsni glumci.

- Mislite da smem nešto da kažem? Isključivo sluša savete svog profesora Dragana Petrovića i to je potpuno u redu. Uvek mi kaže: “Ima ko meni da kaže kako treba”. Ponekad pokušam, ali ne vredi. Dosta je samostalna što se tiče tog rada i čuva glumački integritet, što je lepo. Ima ona ideju šta i kako treba. Što bih ja uopšte bilo šta govorila. Mada dosta znam.

Branka kaže da je zadovoljna u kakvu je devojku stasala njena ćerka Anđela, ali da sa njom neguje odnos majka - ćerka:

- Imamo iskren odnos i mnogo razgovaramo. Ona je ta koja započinje temu, ako želi da podeli nešto. Kao što bi se reklo: biću ograda uz brzu reku da za trenutak može da se odmori. Uvek smo tu kada zatreba, nikada ne insistiramo da deli sve sa nama. Ima dobre prijatelje koji je bolje možda razumeju. Daleko od toga da sam sa ćerkom kao drugarica.

Tekst: F. Jovanović

Izvor: Blic