Glumci Branka Pujic (49) i njen suprug Dragan Jovanović (47) u braku su više od dvadeset godina i iako se u javnosti ne pojavljuju prečesto zajedno, ne govore previše o svojoj vezi, važe za jedan od najlepših i najstabilnijih parova na našoj glumačkoj sceni. Dvadesetogodišnja ćerka Anđela, koja je, kako sama kaže likom i karakterom isti otac, pošla je roditeljskim stopama i igrala u serijama Moj rođak sa sela, TNT, filmu Zduhac...

Branku i Dragana gledaoci OBN i BN televizije mogu trenutno videti u intrigantnoj hrvatskoj seriji Ruža vjetrova, u kojoj ova glumica igra jednu od glavnih uloga.

- Počeli smo da se družimo još na Akademiji, a Dragan kaže da je čim me je ugledao sebi zacrtao da ću mu biti žena - priseća se Branka kako su se ona i njen suprug upoznali. - Oduvek je postojala neka energija koja nas je spajala, bili smo veoma bliski prijatelji, a ja sam uživala u njegovom društvu. I tako... malo-pomalo, i prvi put smo se poljubili na dočeku 1990. godine. Dragan je veoma šarmantan, romantičan, istrajan i harizmatičan. Ima osobine viteza, ume da bude i opasan i nežan, i time me je osvojio zauvek.

- Iako sam mislila da se nikada neću udavati, pogotovo što od momenta kad smo započeli vezu to je bilo - to, i verujem da bismo ostali zajedno bez obzira na „papir “, ipak smo odlučili, malo i pod uticajem roditelja, da se venčamo. Nismo ni svadbu želeli, ali smo okupili rodbinu i prijatelje u restoranu sa pogledom na Dunav i Kalemegdan. Uveče smo otišli na medeni mesec u zamak Dunđerski. Ja u venčanici, Dragan u odelu, dvorac blista na mesečini, on me nosi u naručju... Taj dan pamtim kao jedan od najlepših u životu! - uz osmeh kaže Branka.

PageBreak

Temperamentna porodica

A da u svakoj vezi ima nesuglasica potvrđuje ova lepa i talentovana glumica i naglašava da je najvažnije kako se one rešavaju:

- Mi smo prava umetnička porodica koja uživa u ispoljavanju emocija. Kod nas je sve intenzivno. Kod nas ništa nije na „note“, ništa uvijeno. Glasno se smejemo, još glasnije objašnjavamo, pa se i bučno raspravljamo. Malo je toga što ne možemo da rešimo, ali me i dalje nerviraju njegov perfekcionizam i besprekorna tačnost, a verujem da Dragana izluđuje to što ja stalno kasnim i potpuno sam neorganizovana. To je jedino oko čega se takoreći svakodnevno raspravljamo. Mada ni njemu nije lako da živi sa dve žene. Ali, tako smo izabrali.

- Dragan je idealan muž jer mi je podrška u svemu. On je šarmantan i u svojim nesavršenostima. Sa njim sam potpuno svoja. On je vizionar. Idealan je i zato što gledamo u istom smeru. Iako smo različiti, u osnovnim životnim stavovima potpuno smo isti. Pored njega se osećam zaštićeno, a nadasve je plemenit. Dobar je otac našem detetu, a meni savršena „druga polovina”.

Pripremila: Marija Jakob