Iako je u početku odbijala da govori za medije o svom stanju, jer se osećala dobro i nije htela da pravi famu, Dragana Mićalović je na kraju ipak odlučila da progovori i podeli svoje iskustvo. Smatra da je ipak bitno da pruži nekoliko saveta, posebno mladim koji misle da su nedodirljivi.

"Mnogo sam se pazila svih ovih meseci i nosila masku, ali stalno sam govorila da meni to neće da se desi, a i ako se desi, ja ću to brzinski da izguram. Eto, desilo mi se i verujte da nije nimalo naivno. Nisam imala simptome i da sam pozitivna su mi javili nakon testiranja u pozorištu. Odmah sam se izolovala u svom stanu. Nisam imala temperaturu ali sam zaradila blažu upalu pluća. Prvih sedam dana sam bila dobro, ali osmog dana sam dobila stravične bolove u stomaku, želucu i glavi, nisam znala da li ću moći da sebi pomognem jer sam sama kod kuće. Mi mladi jesmo jaki, ali apelujem na sve da vode računa, da peru često ruke i nose masku, da čuvaju i sebe i svoje porodice. Sada sam mnogo bolje, oporavljam se, pijem vitamine i odmaram i jedva čekam da se vratim poslu“, rekla je Dragana u emisiji „Kec na jedanaest“ na televiziji K1.

S obzirom na to da je pre tri dana trebalo da se održi premijera predstave „Ana Karenjina“ u režiji Irfana Mensura, u kojoj mlada glumica ima glavnu ulogu, a koja je ipak odložena zbog korona virusa, Dragana kaže: „Ova pauza mi je prijala jer sam uspela da bolje upoznam svoj lik, svoju Anu. Naravno, čitala sam knjigu, scenario, imala sam i njenu biografiju, ali tek sam ovih dana stekla potpunu sliku o njoj. Mnogo mi je drago što je Irfan odlučio da u predstavi ne želi nikoga da osuđuje, već da svako ima pravo na slobodu i na ljubav, a takva je upravo i moja Ana.“, i dodala: „Jedva čekam da se vratimo probama i da ponovo zaskažemo premijeru, ali sada je najvažnije da se svi oporavimo i da budemo zdravi.“