Pevačica Ilda Šaulić ostavila je iza sebe borbu sa korona virusom, ali potresne trenutke neće nikad zaobraviti. Kada je saznala da je pozitivna na korona virus, bila je na početku svoje druge trudnoće.

O simptomima virusa tvrdi da je imala samo gubitak čula ukusa i mirisa, osim toga se osećala odlično. „Nisam imala ni temperaturu niti malaksalost, ali gubitak čula ukusa i mirisa su mi bili znak da treba da se testiram“, rekla je Ilda za emisiju RTS Ordinacija.

Ono čega se najviše bojala, i šta je najviše i navelo na testiranje je drugo stanje, u kom je tada bila. Kada su stigli rezultati testa, bili su pozitivni, međutim tokom čitavog karantina Ilda nije imala nikakvh tegoba. Ali to je predstavljalo problem za njene redovne kontrole kod ginekologa. Kada je već bila u mogućnosti da ode na prvi pregled, ginekolog joj je konstatovao da se plod, nažalost, ne razvija kako treba.

„Da li je korona uzrok ili ne mi ne možemo da tvrdimo, čak je i moj ginekolog rekao da možda i nema veze sa virusom, ja sam se osećala dobro, ali sad iz ove perspektive kad razmislim, generalno jako puno trudnica je imalo problema što smo mogli da pročitamo u novinama“, rekla je Ilda odgovarajući na pitanje da li je gubitak bebe imao direktne veze sa time što je bila pozitivna na korona virus. Te dodala da je ona svesna i svojih godina, da uskoro puni 42, i da su to svakako rizične godine za trudnoću.

Izvor: Emisija RTS Ordinacija