Kada kupujete salvete, ubruse i toalet papir, fokus definitivno ne treba da bude na ceni proizvoda, već isključivo na kvalitetu.

Nije uvek lako da prepoznate koji papirni proizvod je kvalitetniji, ali postoji univerzalno pravilo koje može da vam koristi: izbegavajte vakuumirana pakovanja sa velikom etiketom. Ubrusi slabijeg kvaliteta su najčešće upakovani u deblji celofan, a kada ga pocepate, nailazite na papir na kom je napisano ime proizvoda, bez ikakvih dodatnih specifikacija ili opisa.

Zašto treba da izbegavate vakuumirane ubruse?

Stare, prevaziđene mašine za proizvodnju ubrusa i drugih papirnih proizvoda su ponegde još uvek u upotrebi. Za njih je specifično da radnik mora da bude aktivan i često dodiruje papir svojim rukama, što je nehigijenski.

Radnik na ovim mašinama ručno namešta kartonsku hilznu, prenosi namotan papir do noža za sečenje, koji takođe nije precizan, pa će se često dešavati da neke rolne budu manje od uobičajenih. Zatim ponovo dodiruje rolne ubrusa prilikom slanja dalje (ka vakuum mašini).

Ako kupujete vakuumirana pakovanja sa papirnom etiketom, ne samo da ćete možda dobiti ubrus koji je izrađen nehigijenski, nego postoji šansa da ćete biti i oštećeni kao kupac, ukoliko dobijete rolnu koja je greškom isečena više nego što treba.

U velikim fabrikama postoje određeni kriterijumi kvaliteta koji moraju da budu zadovoljeni. Sve informacije o ubrusima koji se proizvode na moderniji način odštampane su na pakovanju, a ne na dodatnom papiru koji se nalazi unutra. Takva pakovanja su često skuplja, ali ćete za uložen novac zaista dobiti kvalitet koji očekujete. Trudite se da pravite pametniji izbor.

Pogledajte i šta otkrivaju tačice na ubrusu.

BONUS VIDEO:

Kako da sunđeri duže traju TikTok/nonna.elda.cooks

Tekst: Lepa&Srećna/K.L.