Jedan od ključnih saveta za čistu i urednu kuhinju odnosi se na izbor ubrusa. Sigurno ste primetili da je na tržištu veliki broj papirnih sredstava za higijenu i održavanje. U zavisnosti od namene, razlikuje se njihova slojevitost, ali i tekstura, a kvalitet posebno zavisi od jedne ključne stvari. Udubljene tačkice koje se nalaze na površini ubrusa mogu da otkriju koliko će papir koji ste odabrali dobro da upija, odnosno koliko će biti trajan i izdržljiv.

Kada ubrus izgleda "debelo", ne mora da znači da je zaista kvalitetan. Ako je pravljen na mašini koja formira duboke rupice, ubrus će izgledati pufnastije, jer će prostor između dva sloja biti veći. Te duboke rupe će zapravo oštetiti papir i uticati na njegovu izdržljivost i istrajnost. Takvi ubrusi često imaju samo jedan sloj, pa se brzo nakvase i raspadnu, i umesto da otkinete jedan listić, verovatno ćete morati da iskoristite mnogo više da biste obrisali tečnost.

Ako primetite da ubrus ima sitne rupice, odnosno veoma plitke, koje su gotovo skroz na površini, taj ubrus je izuzetno kvalitetan. Ovakvi proizvodi su najčešće troslojni, pa je dovoljno da otkinete jedan list da biste obrisali neku vlažnu površinu.

Razmislite o ovom pravilu sledeći put kada budete birali ubrus. Jeftinija opcija nije uvek isplativija opcija, jer ćete brže potrošiti rolnu i kupovaćete ubruse mnogo češće.

Pročitajte i 4 stvari koje treba da uradite u maju.

BONUS VIDEO:

Najlakši način da skinete fleke sa plastoičnog posuđa TikTok/simplelifeehacks

Tekst: Lepa&Srećna/K.L.