Žene su jedva dočekale modu širokih pantalona, jer konačno mogu da malo odmore od "skini" džinsa i uživaju u udobnosti. Međutim, "palaco" pantalone, kao i sve druge varijante u kojima nogavice padaju široko još od kukova, nose opasnost da izgledate kao da ste "obukli džak".

Da biste izbegli takav rizik, dovoljno je da primenite prosto pravilo - bluza ili majica - šta god da nosite uz ove pantalone, ne sme biti široka. Najlakše će ovaj savet usvojiti dame manekenske građe - one mogu da nose kratak i uski top ili majicu i izgledaće kao na pisti.

Ali kako da ga primene one koje imaju višak kilograma i žele da ga malo prikriju? Ni to nije teško - kombinacija će izgledati dobro ako imate dva sloja - recimo, majicu bez rukava i košulju, ili bluzu i sako. Tada majica ili bluza treba da budu uski, kao u osnovnom savetu, ali preko nje možete nositi široku i dugačku, raskopčanu košulju ili sako.

Dobra je varijanta i lagani mantil. Jednu stvar morate imati na umu - ne treba da zakopčavate dugmad ili vezujete kaiš na mantilu tojest sakou. U tom slučaju, opet se dobija "džak efekat". Dobre kombinacije i inspiracija čekaju vas u našoj galeriji slika!

Youtube / Model Mouth Kako da nosite široke pantalone

Izvor: Lepa&Srećna