Kad cene svega rastu iz dana u dan, nije lako odlučiti se za kupovinu odeće. Ipak, mnoge žene će poželeti da obnove garderobu za leto i pritom će im dobro doći saveti modnih stručnjaka. Dina Vantuleken, britanska modna urednica, kaže da svako treba da postavi određenu granicu kad je reč o cenama obuće i odeće. Najvažnija je ona suma novca koju planirate da potrošite da biste pratili trendove sezone.

"Zna se šta je glavni komad koji će se nositi godinama - to je solidan kaput, svečana haljina koja nije u trendi boji ili udobne cipele za koje znate da se uklapaju u mnoštvo vaših modnih kombinacija", objašnjava ona. Za takve stvari, treba dati i više para ukoliko su vrlo kvalitetne.

Recimo, postavite granicu od 2.500 dinara i ne dozvolite sebi da je pređete ukoliko nije reč o "kapitalnoj" kupovini. Ili spustite ovu crtu još niže. Međutim, to ne znači da se morate zadovoljiti minimalističkim garderoberom.

"Nijedna žena ne treba da provede celo leto u teget pantalonama i beloj majici, ma koliko da joj se to dopada", uverljiva je Dina. Da biste malo osvežili svoju kolekciju, dovoljno je da za ovo leto nabavite: (1) lepršavu haljinu, suknju ili košulju sa sitnim cvetnim desenom, (2) jedan komad u "vrištećoj" boji - na primer, narandžastoj ili "ciklama" i (3) trendi tašnu ili sandale. Izbor prilagodite onome što nađete po povoljnoj ceni ili izaberite stvar koju niste kupili u poslednjih par godina - na primer, ili tašnu ili sandale.

Pretražite rasprodaje koje su već počele i sigurno ćete pronaći nešto sa ovog spiska, a mi vam u galeriji slika dajemo inspiraciju!

Instagram / thefashionablepan Odaberite modernu haljinu, sandale, espadrile ili tašnu!

Izvor: Lepa&Srećna