Jakna je naš najbolji modni saveznik u varljivim prolećnim danima. Znate i sami - krenete ujutru od kuće pod, maltene, zimskim temperaturama, tokom dana vas stigne letnja vrućina a uveče bude, ponovo, hladno. Zato je najbolje da pogledamo kakve jakne nose "fešn" dame širom sveta, uz pantalone ali i večernje haljine.

U Londonu je još prilično hladno pa će dobro doći topao sako do tvida koji se upotpuni bogatim šalom, dok u Kaliforniji lepotice mogu da prođu i sa teksas jaknom. I jedan i drugi predlog su dobrodošli i u našim krajevima, naročito ako ispod ovih modela obučete moderan, a topao duks.! Nećete pogrešiti ni ako za proleće odaberete jaknu od mekog veštačkog krzna u vidu "pelca", jer ćete preko dana moći i da je ogrnete preko ramena, kao duks.

Za žene koje vole da budu klasičnije odevene, modni znalci preporučuju veštačku kožu - u modi su sakoi ili oversajz košulje od ovog materijala. 

Bajkerka i rokerka mogu da se kombinuju na najrazličije načine - uz trenerku ali i uz mini haljinu, dok za veče elegantne dame biraju duži, topao sako. Zavirite u galeriju slika, sigurni smo da ćete dobiti inspiraciju.

Profimedia Hit boje, krojevi i materijali

Izvor: Lepa&Srećna