Da li su uske farmerke zauvek izašle iz mode? Ako pogledate modne piste, odgovor je "da", za sada. Jer zaista će široki modeli biti apsolutni hit za 2022. godinu.

Neke manekenke i glumice još uvek mogu da se "provuku" u farmerkama koje su u gornjem delu uzane, a šire se blago tek pri dnu nogavica, kroj popularan pod nazivom "bootcut". U takvim farmerkama je nedavno pažnju privukla Kejt Mos, legendarna manekenka čija slava nikad neće proći i koja zaista ne mora da "juri" trendove.

Kejt Mos
Profimedia 

Međutim, ako želite da istaknete noge u nekoj uskoj odeći, onda je bolje da odaberete neki dobar par helanki, dok "skinny jeans" eventualno sačuvajte u najdubljem kraju garderobera. Za svaki slučaj!

Za sledeću sezonu, svakako se upustite u traganje za modelom širokih farmerki, sa vrećastim nogavicama i sa visokim strukom. Dozvoljeni su razni detalji, u vidu više džepova, mnoštva gajki i lančića. Ako ste niski rastom i puniji, budite vrlo oprezni sa ovakvim trendom. Nažalost, osmišljen je za visoke i mršave, tim pre što se često kombinuje sa kratkim a širokim bluzama.

Ako ne možete da mu odolite, probajte farmerke sašivene od vrlo tankog teksasa, pa preko njih obucite takođe široku, vrećastu tuniku. Uz tašnu u modernoj boji, koja malo skreće pažnju sa najšireg dela figure, možete dobiti vrlo atraktivnu modnu kombinaciju.

Profimedia Široki modeli farmerki vladaće modnom scenom!

Izvor: Lepa&Srećna