Idealne farmerke za kombinovanje su, po mišljenju mnogih stilista, one sašivene od tamnoplavog teksasa i sa nešto višim strukom, piše Lepa & Srećna.

Duže nogavice daju nam mogućnost da nosimo različite vrste obuće  - od sandala sa tankim đonom i visokom petom, preko popularnih papuča ili patika, pa zaključno sa gležnjačama ili visokim čizmama.

Ako ne nosite džins uopšte, sve ove kombinacije možete napraviti i sa nekim drugim pantalonama. Keper sa lepo brušenom površinom će se takođe uklopiti, ali je teksas, naravno, najneutralniji od svega. 

Kombinacije sa vrlo klasičnim komadima odeće koje ima svaka žena u ormanu mogu da nas inspirišu tako da budemo lepo obučeni, a prikladno stilizovani za svaku priliku. 

Dominik Saks je Jutjub zvezda koju prati više od milion pratilaca, ali i veoma zauzeta dama. Radi kao voditeljka na televiziji, ima petoro dece i voli da se oblači lepo ali ne i da daje previše novca na odeću.

Ideje za kombinovanje tamnih farmerki zasnivaju se na vrlo jednostavnim elementima garderobe: beloj majici, svilenoj bluzi, crnom sakou...

Dominik podseća da kroj džinsa i majice treba da odaberete po svom ukusu i figuri. Ona voli visok struk na farmerkama jer su udobnije, a posle celodnevnog posla i večere nema neprijatnih "usecanja" kao ni pritiska na stomak. Automatski, nema ni izdajničkih "kifli" koje se prelivaju preko ivice pojasa kad sedimo.

Izrez majice je nešto dublji, okruglog oblika, jer tako više dolaze do izražaja detalji poput nakita ili ešarpi.

1. Farmerke i bela majica + duži sako ili kratka jakna

Ova večita kombinacija je zanimljiva i zahvaljujući efektnom crnom kaišu, dobro skrojenom dužem sakou i visokim sandalama sa špicastim vrhom. Zavrnite malo nogavice da kaiščić na sandali dođe do izražaja.

Takvu kombinaciju Dominik naziva "Njujork" jer pristaje damama sa Istočne obale Amerike. Ipak, za svakodnevne duže boravke "na nogama", umesto salonki obujte bele patike i spremni ste za "Pariz". Ova kombinacija je naglašena belim kaišem, a jakna je kraća, sačinjena od veštačke kože.

Dominik ima sreće da je dobila na poklon dva fantastična kaiša sa dva lica: sivi sa crnim licem i beli sa bež - vrlo nosivi u svim situacijama. 

2. Farmerke + duži kardigan ili beli prsluk

Crni kardigan je najbolji saveznik svake žene, a Danijela ovu kombinaciju naziva "Los Anđeles". Stvorena je za opuštenu šetnju, šoping, kafu s prijateljicama. Ovde je ponovo u igri bela 

Varijantu sa belim prslukom čini sivi džemper komotnog kroja, bele gležnjače i sivi šal. 

3. FARMERKE SA SVILENOM BLUZOM - DNEVNA I VEČERNJA KOMBINACIJA

Svaka žena treba da ima svilenu bluzu i to u nekoj standardnoj boji - slonova kost, bež, teget ili crna. Varijacija po imenu "Montana".

Dominik voli da kombinuje tamnoplavu bluzu sa farmerkama i za dnevni, sportski stil bira detalje kao što su šal boje rđe, visoke čizme od kože "konjak" boje i sportski šešir. Kaiš je u boji čizama. 

Večernja varijanta uključuje papuče sa visokom platformom i zlatan nakit diskretnog dizajna ali složen u "slojevima" na vratu. Kaiš je crn. 

4. FARMERKE I MODERAN DŽEMPER SA JAKNOM

Večita siva boja u ovoj kombinaciji ima moderan izgled zahvaljujući mekom, ne previše "oversajz" džemperu, uvučenom u farmerke spreda.

Niske čizme su u sivoj boji. Ovu verziju odlično dopunjuje "puf" jakna svetlosivog tona i šal lepe nijanse. Kaiš je siv.

Tekst: M. L. S.

Izvor: Lepa & Srećna