Dok traju lepi jesenji dani, svi želimo da zaboravimo na čizme i uživamo još malo u plitkim cipelama.

Za ovu sezonu, apsolutno su najmodernije mokasine, s tim što aktuelni detalji na obući mogu da variraju od stila do stila. Za dame koje vole umerenost i žele da izgledaju trendi ali ne i kao opsednute modom, sasvim su prihvatljive jednostavne mokasine, tanjeg đona i bez mnogo ukrasa.

Međutim, debeli đonovi naglašeni rebrastom ivicom nisu "poštedeli" ni ovaj tip obuće, pa će trendseterke potražiti baš takve modele - kabaste i grubljeg izgleda, možda i sa platformom.

Takođe, u "igri" su i atraktivni "puf" detalji sa štepovima na prednjem delu cipela, krupnije karike lanaca ili naglašeni logotipi. Najviše se nose crne i bež mokasine, ali i zelena boja je sve prisutnija. 

Nije lako naći ovakve modele u našim prodavnicama, osim u izuzetno skupim brendovima. Ponuda je prilično skromna, a većina mokasina je zapravo letnjeg tipa - vrlo tankog "lica" i postave. Dok ne pronađete model za sebe, ne brinite - modne influenserke i dalje preporučuju patike, a i sa svetlim čizmama bićete u trendu čak i u ranu jesen.

Instagram / mvb, Instagram / hannahlewisstylist Mokasine su hit sezone, ali i u patikama i svetlim čizmama bićete moderne ove jeseni.

Izvor: Lepa&Srećna