Vreme je da iz sandala uskočimo u nešto topliju obuću, a najmoderniji modeli za jesen trenutno drže dosta visoku cenu.

Doskočite modnim trendovima, jer oni glavni nisu potpuno novi - videli smo ih i prošle sezone samo su sad možda malo izraženije glavne crte hit cipela i čizama.

Gležnjače ne posustaju! Moguće je da imate neke još od prošle ili pretprošle godine pa sad samo razmotrite kako ćete ih kombinovati. Ubedljivo najmodernije su one u svetlim bojama mada, naravno, nisu lake za održavanje. Biće savršene uz modene helanke!

Ako vam je bež boja isuviše zahtevna, opredelite se za "kamel" nijansu. I ona je neprolazna već više sezona i to je način da i ove malo uštedite. Da biste bili u trendu, neka ostatak vaše modne kombinacije bude što svetliji. Neobične kombinacije boja su OK, čak i čarape mogu da se vide.

Patike su i dalje obavezne. Sigurno imate od prethodnih godina nešto tanje bele patike, ali sada su u modi one sa debljim đonom. Što se tiče takozvanih "ružnih" patika ili, kako ih ponekad zovu "tatinih" patika, mišljenja modnih znalaca su podeljena. Jedni kažu da od njih treba da se oprostimo, dok drugi misle da će i ove godine one "preživeti". I dalje su "in" i čarape patike, a đon je i ovde glavna karakteristika. Logo je, takođe, poželjan.

Kako god da odlučite u vezi sa patikama, jedne "ružne cipele" morate imati ove sezone - to mogu biti čizme sa ekstremno debelim đonom ili čak klompe - u modi su one postavljene krznom. Najbolje je ako imaju tanki kaiš koji možete zakačiti iza pete. 

Ipak, ne zaboravite da u njima neće baš uvek biti lako da hodate ako imate čarape, a da vozite - nije dozvoljeno!

Za umerene i elegantne dame koje ne jure modu,  uvek preostaje klasika - mokasine. Sve više liče na najobičnije muške, s tim što mogu imati neki upadljiv detalj - nitne oko ivice đona ili krupnu šnalu ili lančić preko risa. 

 Novost je kombinovanje - na primer, sa kargo pantalonama, što nam do juče ne bi palo na pamet!

Nosite ih uz upadljive čarape ili na bosu nogu, samo sa nazuvicama. Deblji đon se, takođe, preporučuje.

 Izvor: Lepa&Srećna