Prvi spas od hladnih dana i modni izbor broj jedan - kratka zimska jakna!

Idealan odevni predmet za sezonu u kojoj još nema ledenog vetra i potrebe da se kaputima štitimo do glave do pete, ove godine ima samo jedan atribut - "puf". Bogato vatirani i štepovima ukrašeni materijali koji svi nose ovaj simpatični nadimak preplavili su dizajnerske crteže ali i naše prodavnice garderobe.

U modi su "puf" jakne, "puf" tašne, pa i "puf" čizme jer ćete na predimenzioniranim sarama primetiti ovakve ukrase. Štepani su čak i dugi prsluci koji se nekad nose ispod a nekad preko kaputa.

Međutim, pošto je ovaj modni trend započet još pre par sezona, za najmodernije dame se predlažu posebni varijeteti. Tako se sad kombinuju različiti materijali - recimo, šuškavi šorteks i atraktivni bukle tvid - čime se dobija specifična jakna koju možete nositi i uz farmerke ali i svečanu "šanel" haljinu. Drugim rečima, imate jaknu koja se nosi "od jutra do mraka". Uz nju su dozvoljene i večernja tašna i čizmice, kao i upadljiv nakit, ali slobodno možete da krenete u njoj i na posao.

Jednako zanimljiva je i štepana jakna od trikotaže, naročito ako je u hit boji. Da li postoji još neka jakna ove sezone? Naravno, dolazi u obzir i "moto" jakna od prevrnutog krzna uz malo drugačije detalje, poput asimetrične šal kragne sa kontrastnim obrubima.

Za dame koje žele samo klasiku, tu je uvek prefinjena jakna od veštačkog pelca. Koju boju preporučujemo za  nju? Pogledajte sivu u galeriji slika, sigurni smo da ćete se oduševiti.

Profimedia Modeli od šorteksa, vune i veštačkog krzna.

Izvor: Lepa&Srećna