"Trenerke su znak vašeg poraza", znao je da kaže Karl Lagerfeld, "kad kupite trenerke, to je znak da više nemate kontrolu nad svojim životom." Pa, možda je dobro što veliki kreator ne vidi današnju modnu scenu.

Njome vladaju upravo trenerke, jer je godina epidemije korona virusa naterala modne kuće da kreiraju i proizvode više nego ikad upravo ove odevne predmete. Jednostavno, ogroman broj njihovih kupaca sada radi od kuće, pa im treba ponuditi zanimljive modele i inspirisati ih na šoping. 

To nije baš lako sa odećom kod koje je sve, reklo bi se, unapred zadato. Donji deo sa uvučenim lastišem na struku, gornji deo sa kapuljačom ili bez? Šta tu ima mnogo da se kreira?

Ipak, mašta dizajnera je neprestano "u pogonu", pa se trude da trend udobne, sportske odeće prošire i na komade koje žena može da obuče i kad se sprema za neki izlazak. Pre svega se insistira na modnim bojama, kakve su trenutno crvena, ružičasta, siva i razne nijanse "kamel" i braon.

Drugi adut kreatora su raznovrsni "isečci" poput onih koje viđamo i na večernjim haljinama. Tako se gornji deo skraćuje barem do pupka ili čak iseca iznad grudi, s tim da "leđa" ostanu duža - naravno, ovo nije za zimogrožljive! Ko ne želi "rupe" tog tipa na trenerkama, može da se odluči za "blok" detalje - recimo, žute umetke na crnim trenerkama, kao što nosi Bela Hadid.

Konačno, odeća vrlo slična trenerkama za večernji izlazak šije se od mekog, rebrastog pamuka, s tim što se pripija uz telo i nosi uz salonke i elegantan kaput ili sako. A ko bi to drugi mogao da ponese ako ne jedna od sestara Kardašijan/Džener. Prebogata Kajli se upravo tako obukla za večeru u jednom prestižnom njujorškom restoranu. Zaključak? Šta god rekao Karl Lagerfeld, trenerku za izlazak morate imati ove sezone, a vi sami pronađite model i kombinaciju koja vam odgovara.

Profimedia Moderne boje i krojevi - trenerke vladaju ove sezone.

Izvor: Lepa&Srećna