Više kao da nemate izbora - ako želite da budete moderne, morate imati kožne pantalone!

Naravno, ovo je ipak samo mala šala, jer niti su ove pantalone zaista kožne niti stvarno morate da ih imate. Ali, budući da su toliko popularne ove sezone, treba razmisliti o varijantama - ovakve pantalone se, zapravo, šiju od raznih vrsta ekološke kože kao i od plastičnih materijala.

Mogu se prilično razlikovati u kvalitetu, biti deblje ili tanje, prijatnije na dodir ili izrazito "veštačke" a to će se, po pravilu, odraziti i na cenu. Ipak, kod nas se mogu naći i dobri modeli za sniženjima, a na vama je da razmislite koji model ćete odabrati. Najskuplje su izuzetno atraktivne uske pantalone kroja "cigaret", često i bez pojasa, ali one su i veoma zahtevne u pogledu figure. Najlepše stoje visokim i vitkim ženama, a lako se kombinuju sa gležnjačama pa čak i čizmama sa visokom sarom. Za veče, možete ih nositi uz svečane košulje ili kratke bluze, kao i uz salonke.

Sportske verzije su često sašivene od "gužvane" kože i nemaju prejak sjaj pa se samo izbliza vidi o kakvom je materijalu reč. Mogu da imaju "kargo" džepove  sa strane, nemaju šlic već su šivene poput trenerki, a lastiš je uvučen i u ivicu nogavica. Njih je najlakše kombinovati sa patikama ili gležnjačama, a odgovaraju im ležerni, predimenzirani sakoi, duksevi ili bluze od trikotaže.

Negde "između" su ženstvene kožne pantalone koje nisu sasvim pripijene uz telo, imaju klasičan pojas i rajsferšlus, a nogavice su ili sasvim ravne ili se blago sužavaju u dnu. Ovakav model se može nositi i uz poslovni stil, kao deo modernog "odela", uz stroži sako i elegantnu bluzu. Uklapa se uz sve vrste cipela i elegantnije gležnjače.

Uz ovakav izbor, sigurno ćete naći i model koji odgovara vašem stilu.

Instagram / tylynnnguyen, Instagram / nazifeeoscan Pantalone od veštačke kože su hit sezone 2021 / 2022.

 Izvor: Lepa&Srećna