Već je poznato da je SPF jedan od najbitijih koraka u rutini nege kože. Preporuka je da ih koristite tokom cele godine, ali ipak, većina se pridržava saveta samo tokom proleća i leta.

Da bi proizvod sa zaštitom od sunca bio zaista delotvoran, neophodno je da ga obnavljate redovno. Zbog znoja i sebuma, kao i pri direktnom izlaganju suncu, njegova zaštita postepeno opada. Problem je posebno izražen kada koristite šminku, jer ne možete da obnovite kremu preko pudera. Ipak, tu su druga rešenja.

1. Šminka sa SPF-om

Na tržištu su već duže vreme proizvodi za šminkanje koji nude neku vrstu zaštite od sunca. Njihova učinkovitost možda ne može da se meri sa standardnim SPF proizvodima, ali njih možete lako da obnovite. Takođe, ovi proizvodi su veoma praktični i najčešće je reč o laganim toniranim kremama koje tokom toplih dana ne zatvaraju pore i nude baršunast, letnji izgled.

2. Zaštita u prahu

Iako je SPF u prahu novitet na tržištu, on je sigurna opcija kada vam je potrebno "obnavljanje". Veoma je praktičan, nanosite ga jednostavno, četkicom, baš kao i običan, kameni puder. Mnogi su u dilemi koliko praha bi trebalo da se nanese, ali uz konsultaciju sa stručnjacima, ova opcija je među najboljim.

3. Zaštita u spreju

Danas možete da pronađete SPF u spreju koji podseća na fiksator ili na losion. Varijante su različite, a dobra zaštita i praktičnost im je svima zajednička. Potrebno je da nanosite sprej na svakih sat vremena, kako biste bili sigurni da neće doći do oštećenja. Ovaj način je mnogima najpraktičniji jer ne morate da se opterećujete ni količinom koju nanosite.

Pogledajte i dnevnu naviku koja podstiče bore.

BONUS VIDEO:

Krema sa SPF-om Tiktok/@tashliciousa

 Tekst: Lepa&Srećna/K.L.