Trendovi ušminkanju se često menjaju, a trenutno je u fokusu izgled koji podrazumeva da se našminkate, ali da izgledate prirodno, kao da nemate šminku. Takođe, umesto jakog rumenila i naglašenih jagodica, na red je došao ten koji izgleda glatko i sjajno, poput stakla.

Najvažniji korak

Da biste imale sjajan izgled i glatku kožu, nega treba da bude na prvom mestu, zato uvek pronađite vremena tokom dana za svoju rutinu. Najpre uradite piling (nekoliko puta nedeljno), a onda nanesite hidratantnu masku i ostavite je na licu nekoliko minuta. Kada je uklonite, na red dolazi ulje, koje možete da utrljate prstima, rolerom ili kamenom za masažu. Sačekajte da lice upije sve što ste naneli, a ukoliko ima potrebe uklonite višak ulja. Pre izlaska iz kuće obavezno namažite kremu sa zaštitnim faktorom na lice.

Šminka

Kada ste sigurni da ste dobro hidrirali lice i nahranili ga, pređite na šminkanje. Najbolja opcija za proleće i leto su lagani puderi ili tonirane kreme. Takođe, preporučuje se blagi prajmer koji ima sjaj.

Kada ste naneli uobičajeni puder u nijansi tena, sačekajte malo da ga koža adekvatno upije, a onda pređite na hajlajter. Ključno je da dodate sjaj samo na ciljana područja, kako biste izgledali blistavo, a ne masno. Nanesite hajlajter na prirodno uzvišene tačkice lica, odnosno na vrh nosa, područje između obrva i slepoočnice, na vrhove jagodične kosti i na bradu. Izbegavajte da stavljate hajlajter oko nosa i na čelo. Takođe, zaboravite na proizvide sa krupnim šljokicama ako želite da postignete efekat prirodnog sjaja.

Pročitajte i kako da se našminkate da izgleda kao da nemate gram pudera.

BONUS VIDEO:

Lip combo koji smo nositli pre 15 godina ponovo je u modi tiktok/daniellemarcan

 Tekst: Lepa&Srećna/K.L.