Šminka pomaže da se prikriju nesavršenosti na koži, kao i da istakne ono najprivlačnije na licu žene.

Mejkap doprinosi podmlađenom izgledu i kamuflira umor, ali može i da deluje suprotno tome ako ne izaberete prave boje.

Stručnjaci kažu da je za žene sa smeđom kosom najbolje da biraju nijanse terakote ili višnje. Svetli ružičasti tonovi mogu da učine lice bledim i beživotnim. Ako koristite tečni puder, najbolje je da ga isprobate na dnevnom svetlu i to na delu između brade i donjeg dela obraza.

Roze boju treba izbegavati na obrazima, kao i na usnama. Ako koristite bronzer, vodite računa da ne preterate s količinom, jer će tako mane tena biti dodatno naglašene.

zena sa smedjom kosom se sminka.jpg
Shutterstock  

Ukoliko imate plave oči, nemojte požuriti s plavim senkama. Bolje je da ih istaknete tamnosmeđom ili smaragd zelenom senkom. Za zelenooke se preporučuju violetne kao i smeđe nijanse.

Za lepotice sa smeđom kosom i očima, najbolji izbor su senke u boji crnog vina ili tamnozelene. Tamnoplava ili crna maskara će dopuniti vaš "look".

zena se sminka.jpg
Shutterstock  

Kao i uvek, važi savet da ne eksperimentišete sa šminkom u danima kad imate neki važan događaj. Ne samo što možete izgubiti dosta vremena na neuspeli mejkap, već je moguća i alergijska reakcija na dotad nekorišćene proizvode.

Tekst: Lepa&Srećna