Sve dame koje su probale japansku masažu lica poznatu pod nazivom "korugi" oduševljeni su njenim delovanjem. Kažu da koža dobija divan tonus, a masnoće nakupljene na podvaljku ili obrazima se prosto tope.

Korugi masaža se preporučuje i za poboljšanje cirkulacije, kao i za limfnu drenažu kojom se može izbaciti višak tečnosti. Time ćete smanjiti i otoke na licu.

Pre nego što počnete s masažom, pripremite lice. Očistite kožu penom ili uljem za čišćenje, a kad se umijete, nanesite serum i kremu za hidrataciju. Zatim namažite nekoliko kapi ulja za lice.

Za podizanje jagodica, stisnite ruke u pesnice, pa njima polako pritisnite obraze nagore, tako da osetite kako se stiskaju uz obraz. Držite tako pet sekundi, pa pustite.

Za masažu čela, nagnite glavu lagano unazad. Stisnutim pesnicama polako pritiskajte čelo. Zatim protrljajte ivicu kose od sredine čela ka slepoočicama i završite - preko ušnih školjki i vrata - sve do ključnih kostiju.

Sada se vratite na obraze, s tim što su prsti savijeni u pesnicu, ali je palac odvojen. Njime polako pritiskajte sredinu obraza i klizite ka uhu. Neka prst klizne niz vrat, do ključne kosti.

Sastavite šake tako što ćete da prepletete prste pa ih savijte kao duplu "pesnicu". Vrhovima zglobova klizite preko čela naviše ka kosi i polako pomerajte ruke tako da pređete celo čelo.

Za masažu oko očiju, koristite samo kažiprst i srednji prst, tako što ćete zglobovima pažljivo kliziti duž obrve. Obrvu držite između ta dva prsta.

Za masažu obraza u donjem delu i linije vilične kosti, koristite kažiprst i srednji prst. Neka budu savijeni kao da su u pesnici, a zglobovima polako klizite od brade prema slepoočicama.

Svaki potez ponovite barem po dva do tri puta. Završite tako što ćete otvorenih dlanova preći preko lica, a onda vrhovima prstiju blago preći preko čela sve do slepoočica.

Tekst: Lepa&Srećna