Reč je o cipelama u svetu poznatim kao "Mary Jane", koje su nekada davno bile samo deo školske uniforme, ali već godinama inspirišu dizajnere i modne kuće širom sveta.

U pitanju su kožne ili lakovane cipele oblog vrha sa kaiševima preko risa, koje mogu biti ravne, sa platformom ili sa debljom štiklom, ali ono što im je u obe varijante zajedničko, i što posebno raduje žene, jeste što suizuzetno udobne.

Mary Jane cipele odlično se kombinuju kako sa pantalonama, tako i sa mini, midi i dugačkim suknjama, ali i sa lepršavim i romantičnim haljinama kojih će ovog leta biti na pretek.

Nakon 60-ih i 90-ih godina prošlog veka, kada su bile veoma popularne, ove cipele sada su se vratile na velika vrata, a inspiraciju za kombinovanje možete pronaći na profilima popularnih domaćih i svetskih modnih blogerki, u čijim garderoberima su neobavezan detalj.

Jednostavan dizajn ove obuće nekada ga je činio odličnim izborom za mnoge roditelje kada kupuju cipele za svoju decu, a danas su popularne među svim generacijama.

Ove cipele su, inače, ime dobile 1904. godine kada je jedna kompanija iz Misurija počela da ih proizvodi i nazvala ih po nestašnom liku iz crtanog filma Basteru Braunu i njegovoj dragi Meri Džejn.

Tekst: Lepa&Srećna