Osim lepim i negovanim licem, brazilska manekenka Adrijana Lima može da se pohvali i sjajnom i zdravom kosom, na kojoj joj zavide žene širom sveta. Ona izuzetno vodi računa o ishrani, nezi i vežbanju, a namirnice koje unosi u svoj organizam često koristi i u službi lepote.

Među njima je i avokado, u kojem se krije jedna od tajni njene savršene kose. Naime, avokado je jedna od njenih omiljenih namirnica, a osim toga što ga redovno konzumira u ishrani, ona ga dodaje i u svoju rutinu nege kose.

Kako ublažiti simptome pms?
Shutterstock  

"U masku za kosu ili regenerator uvek stavim malo izgnječenog avokada i garantujem vam da će vam kosa biti sjajnija nego ikad. Ne šalim se! Avokado nema jak miris, pa vam kosa neće čudno mirisati", otkrila je jedna od najlepših žena sveta.

Avokado je namirnica izuzetno bogata hranljivim materijama, koje za organizam imaju brojne benefite. Prepun je vitamina i minerala, među kojima su vitamin K, vitamin C, kalijum, vitamin B5, vitamin B6 i vitamin E, kao i male količine magnezijuma, mangana, bakra, gvožđa, cinka, fosfora, vitamina A, B1, B2 i B3.

adrijana lima 0373965097-min.jpg
Profimedia 

Ova zdrava namirnica ne samo da oporavlja oštećenu dlaku, nego i pospešuje rast nove kose i zaustavlja opadanje. Hranljive materije u avokadu mogu zaštititi i omekšati kosu, te ovo voće stvara zaštitnu barijeru koja čuva dlaku i održava je hidriranom, mekom i fleksibilnom.

Avokado takođe može i da neutrališe perut. On hidrira kožu glave, a ako ga pomešate sa arganovim uljem ono će na nežan način podstaći obnavljanje površinskog sloja kože, što će vas osloboditi peruti i neprijatnog svraba.

Još fotografija Adrijane Lime pogledajte u galeriji ispod.

LepaiSrecna U jatu mističnih ljubičastih leptira Adrijana Lima je bila lepša nego ikad na modnoj reviji brenda "Viktorija sikrit" 10. novembra 2015. godine...

Tekst: Lepa&Srećna