Mnoge dame koje su starije od 50 godina više ne privlače deseni kao što su krupne tufne ili upadljive štrafte. Ima, naravno, i onih koje ne odustaju od svog stila kako godine odmiču i same nalaze način da "iznesu" odeću na koju su navikli.

Ako vam ipak treba savet stilista da otkrijete nove desene u kojima ćete uživati, oni poručuju - slobodno zaboravite na tufne. Ima mnogo drugih načina da uživate u bojama i printovima i nađete novi modni izraz.

Cvetni desen

Ovo je večni print, njegova moda nikad ne prolazi. Sa godinama, možete da samo pomalo menjate nijanse, u skladu s bojom kose i šminkom koju takođe možda menjate. Važi pravilo da sitnijim damama bolje stoje manji cvetovi nego upadljivi floralni motivi koji mogu da "progutaju" figuru.

moda haljina 3-min.jpg
Shutterstock , Mauro Del Signore 

Grafički desen

I ovde važi preporuka da izaberete veličinu printa prema svojoj visini i težini. Međutim, raznovrsnost motiva može da vam bude dobar osnov da otkrijete haljine i bluze u kojima ćete ostaviti utisak. Slobodno se poigrajte kontrastima i bordurama.

moda haljina 1-min.jpg
Shutterstock , Alya108k 

Animal print

I njegov "rok trajanja" nikad ne prolazi, a ove sezone je posebno moderan. Postoji bezbroj kombinacija, a ako niste sigurni da li vam ovaj print lepo stoji, odvažite se da jedan takav model ponesete na letovanje. Videćete da će vam osvežiti garderobu.

moda haljina 2-min.jpg
Shutterstock  

Tekst: Lepa&Srećna