Jagode su bogate vitaminom C koji deluje kao snažan antioksidans, što utiče na prevenciju starenja kože. Vitamin C je potreban telu kako bi proizvodio kolagen, koji poboljšava elastičnost i otpornost kože.

Osim vitamina C, ovo voće sadrži i elaginsku kiselinu koja je takođe odlična za sprečavanje prevremenog nastanka bora. Domaće maske za lice od jagoda veoma se lako i brzo prave, a imaju višestruku korist za kožu, koja uz pomoć njih ostaje mladolika i zdrava.

Maske za lice od jagoda
Printscreen/ YouTube Agribusiness TV 

Maska za lice od jagoda i limuna

Pripremite 50 grama jagoda i napravite kašu. Pomešajte kašu od jagoda sa sokom od jednog limuna. Nanesite masku na čisto lice i ostavite da deluje 15 minuta. Ova maska će pomoći da oslobodite kožu svih nečistoća, a rezultat je blistav i sjajan ten.

Maska za lice od jagoda i avokada

Ispasirajte 50 grama jagoda i pomešajte s pola avokada. Dobro promešajte i stavite masku na lice. Držite je 15 minuta, a zatim uklonite toplom vodom. Maska pomaže da koža bude vlažna i hidrirana.

Maske za lice od jagoda
Youtube/Pirntscreeen/TastyJapan 

Maska za lice od jagoda i meda (ili jogurta)

Operite dobro 50 grama jagoda i napravite kašu. Pomešajte je s jednom kašikom meda. Smesu možete pomešati i s tri kašike jogurta. Nanesite masku na čisto lice, ostavite da deluje minimum 15 minuta. Maska će zategnuti kožu i vratiti joj mladalački izgled.

Tekst: Lepa&Srećna