Sve žene se interesuju za lep izgled, a mnoge vole i da se malo podmlade. Najviše se traže rešenja koja su brza, laka i - pristupačna. 

Društvene mreže su sve popularnije sredstvo za širenje saveta o nezi lepote i šminkanju, a influenserke su danas i one sa 15 a i one sa 85 godina.

Džoana Bakster ima 52 i tvrdi da joj često daju kompliment kako ne deluje starije od dvadesetpetogodišnjakinje. Kao majka dvoje dece ima mnogo posla i nema baš mnogo vremena za odmaranje, ali je pronašla način da doda malo svežine svom licu.

dzoana bakster o sminkanju.jpg
TikTok / joanna_baxter 

Šminkanje je njen hobi, pa na TikToku redovno objavljuje priloge o nezi lica i mejkap trendovima. Jedan od njih je i novi način korišćenja rumenila. Najpopularniji šminkeri savetuju da promenite mesto gde ga nanosite.

Više nije moderno stavljati rumenilo na sredinu obraza, već se ono nanosi visoko na jagodice. Tome se sad dodajte još jedan efekat - bebi roze puder, ispod samih očiju.

"Da li sam ja previše stara da probam ovaj novi trend?", pita Džoana. "Nema šansi, nisam prestara. Pink ispod očiju? Da, to je sasvim ok, samo treba izabrati odgovarajuću nijansu roze pudera.

Ja sam odabrala najsvetliju i baš mi se sviđa", objasnila je Džoana pokazujući kakav efekat je postigla.

Tekst: Lepa&Srećna