Pripreme za slavu, svadbu, maturu ili žurku često iziskuju kupovinu nove haljine, cipela, pa i manikir ili šminkanje kod profesionalca. Kad se svi troškovi saberu, izdaci nisu uopšte mali pa evo saveta kako da uštedite, makar, na frizuri.

Punđa je jedna od najmodernijih frizura, naročito kad su u pitanju svečanije prilike. U modi su niske, glatko začešljane punđe, ali i one "neuredne" koje se lepo slažu uz romantične haljine "boho" stila. Visoka punđa sa bogatim uvojcima je prikladna i uz raskošne toalete, ali i uz minimalističke kombinacije kojima će dati onaj neophodni elegantni ton.

Da biste je sami očešljali, potrebna vam je samo deblja gumica, nekoliko ukosnica i uža četka pogodna za tapiranje. Blago natapirajte kosu iznad čela, pa vežite "konjski rep" visoko na temenu.

Podelite kosu u četiri dela. Svaki deo natapirajte i obmotajte poput uvojka oko prsta pa pričvrrstite ukosnicama, ali kraj pramena ostavite da visi. Ako je potrebno, malo ga uvijte "figarom". Izvucite nekoliko pramenčića da dodate malo romantike svom stajlingu i isprskajte frizuru lakom. Ceo postupak pogledajte i u video snimku.

Izvor. Lepa&Srećna