Mnoge brinete priželjkuju crvenu kosu koja bi ih izdvojila u masi, ali ne mogu da se odluče za farbanje u ovakve nijanse jer se boje blajhanja. Zbog jakog delovanja blanša, pre svih, od njega zaziru dame sa tankom i suvom kosom. Međutim, mnogi frizeri uspevaju da izvuku crvenu boju i bez blajhanja.

"To je moguće", kaže Nikol Gueriro, popularna jutjuberka koju prati više od milion obožavalaca, "pod uslovom da kosa nije ranije farbana". Činjenica je da smeđa kosa ima dosta prirodnih crvenkastih tonova koje joj daju toplinu. Potrebno je da upotrebite razvijač za farbu jačine 30 i prirodna smeđa kosa će primiti crvenu farbu odabrane nijanse.

Ako dama želi više svetlijih, bakarnih tonova, moguće je to postići izvlačenjem pramenova i prelivom, tako da se opet ne blajha cela kosa. Ipak, kod onih žena koje su se prethodno farbale u neku drugu boju - na primer, ljubičastu - ona se mora prvo ukloniti.

Da bi se boja duže održala, koristite isključivo šampone za farbanu kosu, ispirajte krajeve hladnom vodom i obavezno koristite balsam.

Izvor: Lepa&Srećna