Slavne žene se utrkuju koja će pre doći do Adile Kraun, kozmetičarke koja priprema svetske glumice i manekenke pred izlazak na crveni tepih. I ona sama je bila dugogodišnji dermatološki pacijent, a činjenica da je uspela da se oslobodi pigmentacija na koži promenila je njenu sudbinu. Odlučila je da napusti karijeru u ekonomiji i posvetila se kozmetici.

"Oko 80 odsto rezultata koje možemo dobiti u nezi kože ostvaruje se našim trudom", kaže Adila. "Važno je da odaberemo prave preparate za negu i da ih redovno koristimo, a oni ne moraju biti preskupi. Jutro uvek započnite koktelom seruma - hijaluronskom kiselinom, vitaminom C i feruličnom kiselinom", objašnjava. Ovi serumi ne moraju biti proizvod "zvučnih" kozmetičkih kuća niti je neophodno da koristite njihove skuplje kombinacije. Nabavite one u običnim pakovanjima i sami "mućkajte" po nekoliko kapi od svakog na dlanu pre nanošenja kreme.

Uz ovakvu primenu, serumi će vam veoma dugo trajati, a koža biti manje zahtevna u pogledu kreme koju stavljate preko njih. "Daleko je važnije od izbora kreme da stavite kremu sa zaštitnim faktorom", objašnjava Adila. "To je najjeftinije sredstvo za podmlađivanje koje možete da kupite."

Njen trik za poseban sjaj tena je piling kojim, za jedno veče, možete da se podmladite za deset godina. "Kupite običnu četkicu za čišćenje lica", kaže čuvena kozmetičarka. "Nanesite krem za čišćenje kože u debelom sloju, a onda nežnim kružnim pokretima istrljajte lice četkicom." Zahvaljujući mekim dlačicama četkice koja ne košta više od 200 dinara u parfimerijama, pripremićete lice da mnogo bolje upije koktel seruma i ujutru će ono blistati novim sjajem.

Ona savetuje i redovnu upotrebu obične maske od gline. "Nije ona dobra samo za masnu kožu", tvrdi Adila. "Za svaki ten je dobro osvežiti ga neiophodnim mineralima i solima, a uklanjanje bakterija i toksina daje svežinu mladalačku zategnutost."

Izvor: Lepa&Srećna