Bogatstvo Irine Šajk se procenjuje na oko četiri miliona dolara, a dnevno zaradi oko hiljadu dolara od učešća na modnim revijama i poziranja fotografima. Ipak, manekenka kaže da je njeno najefikasnije sredstvo za negu kože potpuno besplatno.

Naime, lepa Ruskinja kaže da je još od mame naučila trik za lediranje lica - kockice leda su uvek pri ruci kad ima malo jače podočnjake ili joj lice otekne od spavanja. Dovoljno je čak i samo minut da se koža masira ledom kako bi se osvežila i zablistala novim sjajem. Mnoge žene se ipak žale da im je dodir leda na licu neprijatan pa izbegavaju ovu metodu. Zato je odličan predlog kozmetičarke Nikol Karolin da, pre korišćenja leda, na lice stavite masku koja će ublažiti prvi neprijatan doživljaj.

Ona neće smanjiti efikasnost ove svojevrsne krio terapije - pozitivan efekat hladnoće će ipak biti postignut. Dermatolozi ističu da se ledom sužavaju tanki krvni sudovi na licu čime se smanjuju upala i crvenilo, a otklanja višak nakupljene tečnosti zbog koje izgledamo otečeno.

Nikol čak tvrdi da će se i efekti maske koju stavite pojačati. Ako imate alergije, možda vam umesto leda više prija dobro rashlađeni roler, pa isprobajte i tu varijantu.

Masaža lica ledom zateže kožu Instagram/nicolecarolineskin

Izvor: Lepa&Srećna