Gusta i bujna lepo negovana kosa imperativ je za svaku ženu. Mnogi kao posledicu korona virusa imaju slabiji kvalitet kose i čini im se da je znato ređa nego ranije. Pre nego što potrošite mnogo novca na brojne preparate dajte šansu prirodi.

Ishrana za ubrzani rast kose

Za bolji rast kose u ishranu je neophodno uvesti što više proteina, a to uključuje ribu, meso, jaja i jogurt. Kosa je napravljena od proteina i zahteva proteine iz hrane za zdrav rast. Možda ćete čak doživeti i gubitak kose ako nemate adekvatan unos proteina.

Vitamini za rast kose

Verovatno ste svesni koliko su vitamini važni za kosu i da se zbog njihovog nedostatka može prorediti. Pobrinite se da unosite dovoljno gvožđa i vitamina B kroz hranu. To ćete svakako postići ako jedete namirnice poput ribe, skrobnog povrća, ćuretine, spanaća, sočiva, obogaćenih žitarica i ne-citrusnog voća.

Četka od prirodnih vlakana

Češljajte kosu svaki dan (naročito uveče) četkom sa prirodnom dlakom. Češljanje kose pomaže da stimulišete vlasište, jer povećava protok krvi i podstiče rast kose. Takođe pomaže u distribuciji prirodnih ulja vlasišta duž kose, čineći vašu kosu sjajnijom i zdravijom.

Izbjegavajte stres i dovoljno spavajte

Izbegavajte visok nivo stresa, koji može da uzrokuje usporen rast kose i beživotnu kosu. Uvek odvojite vreme za sebe i pokušajte da se opustite. Pobrinite se da dovoljno spavate, jer nedostatak sna može dovesti do pojačanog stresa – što usporava rast kose.

Izvor: Lepa&Srećna