Žene sve češće žele da samo malo osveže boju kose, dosadi im njihova prirodna nijansa ili primećuju da su vlasi izgubile sjaj. Ako je to i vaš slučaj, sigurno će vas zanimati i recepti za bojenje kose biljkama.

Treba da znate da je od prirodnih farbi ipak najjača kana. Toliko je snažan taj pigment da crnu ili braon kanu nećete moći ničim da skinete - ako se odlučite za kaniranje, računajte da će makaze biti jedino rešenje kad vam ta boja dosadi.

Treba uzeti 1 kg zelenih oraha pa skinuti ljusku i staviti je u 1 litar vode i kuvati na tihoj vatri da uvri do polovine. Poklopite delimično i pazite da ne prska. Ostavite da stoji preko noći. Sutradan procedite i pomešajte sa balsamom da dobijete količinu dovoljnu za farbanje.

Radite sa rukavicama i zaštitite odeću. Namažite suvu kosu, kao da se farbate, pa pokrijte kesom i ostavite da deluje barem 1 sat. U zavisnosti od toga koliko dugo držite farbu, dobićete različite nijanse. Na kraju farbanja, operite kosu na uobičajen način. 

Zelenih oraha, naravno, nema tokom cele godine. Ukoliko vam se rezultat ovakvog farbanja dopadne, treba da znate da se kora može zamrznuti i da će efekti biti isti.

Izvor: Lepa&Srećna