Popularne lokne i uvijena kosa ne silaze sa trona najmodernijih i najtraženijih frizura već godinama unazad. Evo kako da je sada i vi imate i to kad god poželite!

Za postižanje efektnog izgleda i pravilno definisanih lokni najčešće nam je potreban neki stajler za kosu, poput figara. Međutim za odlazak kod frizera često nemamo toliko vremena a ni novca koliko puta bismo želele te lepe talase u kosi. Mnoge od nas nisu vične ovim aparatima ni kod kuće, a i svesne smo negativnog efekta koju trpe naše vlasi pregrejavanjem kose na taj način.

Upravo zato vam predstavljamo sjajan način da veoma jednostavno i prirodno same napravite lokne - i to dok spavate! U svega par poteza bez ikakvih pomoćnih aparata, ovo je sve što treba da uradite:

Nakon pranja kose, dobro je osušite. A potom rasčešljajte nežno, a ako vam je kosa previše tršava, na krajeve možete naneti malo arganovog ulja. Zatim vežite kosu gumicom u visoki rep.

Za sledeći korak koristite sunđer za pravljenje punđe. (Dok ga ne nabavite, možete da probate i sa starom frotirskom čarapom, samo joj odsečete vrh za prste.) Provucite ceo rep kroz sunđer (tj. čarapu), pa ga podelite na dva dela. Sada zavucite jedan deo oko sunđera, skroz ukrug, zatim i drugi. Kad završite, pričvrstite ukosnicama krajeve. Ako nemirno spavate, možete preko kose da stavite i tanku mrežicu.

Sada ste spremni za spavanje. Kada ustanete, samo polako izvucite pramenove iz sunđera, razmrsite kosu i uživajte u prirodnim loknama!

 Izvor: Lepa&Srećna