Momci su nam otkrili da su im dame sa kratkom kosom veoma privlačne. Drugačije doživljavaju žene sa dugom i kratkom kosom – kad treba da ih opišu uopšteno, ove prve doživljavaju kao "zdrave i inteligentne", dok one sa kratkom kosom smatraju "saosećajnim i ženstvenim".

Naravno, sve zavisi od ličnih preferencija, pa nego više voli jedne, nego druge, ali muškarci koji "otkidaju" na devojke s kratkom kosom objasnili šta im je toliko privlačno.

1. Kratka kosa privlači pažnju

S obzirom na to da većina devojaka ima dugu kosu, one koje imaju kratku su odmah upečatljivije, tako da ih muškarci uvek primete. Momci kažu da baš zato što žene ređe nose kratke frizure, utoliko ih smatraju posebnijim.

2. Bolje vide lice i vrat

Duga kosa skriva lice i vrat, a muškarci kažu da to "oduzima na ženstvenosti". Lice i vrat smatraju i te kako atraktivnim, pa utoliko više vole kratku kosu koja otkriva ove atribute.

3. Podseća ih na poznate ličnosti

Mnoge poznate lepotice imaju ili su imale u nekom trenutku kratku kosu, pa kada momci vide "običnu" devojku sa takvom frizurom, to u njihovom mozgu stvara lepu asocijaciju.

4. Zahteva manje održavanja

Da bi duga kosa bila lepa i zdrava potrebno je dosta truda – ispravljanje, uvijanje, a svi ti silni proizvodi koji se koriste koštaju mnogo, što muškarcima zvuči potpuno sumanuto. Oni takođe ne vole kada ženama treba dosta vremena da se spreme za izlazak, pa su im utoliko privlačenije dame sa kratkim, praktičnim frizurama.

5. Zrače samopouzdanjem

Nisu sve žene rade da eksperimentišu s kratkim frizurama, niti sve mogu da ih iznesu. Za to je potrebno malo hrabrosti i mnoooogo samopouzdanja. A muškarce privlači baš to – samopouzdanje.

6. Ne smeta im

Verovali ili ne, muškarci kažu da vole kratku kosu na devojkama jer ne moraju da se "bore" sa dlakama prilikom maženja. Niko ne voli baš kada mu dlaka upadne u usta, oko... a ne vole baš ni sve te silne dlake koje opadaju svuda po stanu..

7. Žena vodi računa o sebi

Na kraju, muškarci kažu da kada žena odabere za sebe kratku frizuru koja joj dobro stoji i redovno je održava, to znači da brine o sebi. To je njima veoma važno jer im stavlja do znanja da je pažljiva i da će biti takva i prema drugima.

Izvor: MONDO