Imati pristup organskoj hrani danas gotovo da je postalo najveći luksuz. Domaća hrana danas je ili veoma skupa ili nemamo načina da dođemo do nje, odnosno ne poznajemo proizvođača dovoljno pouzdanog da bismo bili sigurni da su namirnice zaista organskog porekla.

Zato je najbolje uzdati se u sebe i napraviti svoju bašticu! Ako ste pomislili da vam je dvorište neophodno da biste to uradili, varate se - brojne biljke mogu sasvim uspešno da se gaje na terasi u saksijama.

Koliko god da je mala, bilo kakva bašta biće vam odličan i uvek dostpan izvor hrane, a mi vam predstavljamo tri biljke koje se veoma lako gaje i sigurno uspevaju i na balkonu!

3 vrste povrća najlakše za gajenje TikTok/kia_urbangardener

 1. Zelena salata
  Jeftina je, a lako uspeva i na suncu i u hladovini, a što je najbolje, raste veoma brzo.

 2. Ljute papričice
  Verovali ili ne, ništa lakše nego odgajiti ljute papričice u saksiji! Potrebno im je malo više vremena da porastu i dalju plod, ali jednom kad vam uspeju, imaćete neograničene zalihe ljutih paprika.
Kako gajiti zelenu salatu, ljute paprike i grašak u saksijama na terasi
Foto: Shutterstock 


 • Grašak šećerac
  Još jedno izuzetno zahvalno povrće za gajenje u saksijama, s time da je neoohodno da im u saksiju stavite i potporne merdevine ili nešto slično, kako bi moglo da se penje, raste i razvija se pravilno.

 • Saznajte i kako se gaji beli luk u saksiji.

  BONUS VIDEO

  Kako uzgojiti čeri paradajz u saksiji Tiktok/creative_explained

  Tekst: Lepa&srećna / B.S.