Mnogima je sočni paradajz prva asocijacija na toplo kasno proleće i vrelo leto. Ovo ukusno, osvežavajuće povrće omiljeni je deo svake letnje salate, često se kupuje, ali u posledenje vreme često nije ukusa kakvog smo navikli da paradajz treba da bude.

Domaća varijanta i lično uzgajanje deluju kao primamljiva opcija, ali nema svako uslova da gaji povrće. Međutim, svako ima uslove da odgaji čeri paradajz! Ova biljka je zahvalna za gajenje u kućnim uslovima, pre svega jer mu nije potrebna bašta, već ga možete uzgojiti u saksijama na balkonu.

Kako uzgojiti čeri paradajz u saksiji Tiktok/creative_explained

Sve što treba da uradite jeste da je dan čeri paradajz presečete na pola i stavite u saksiju sa zemljom. Plod prekrijte tankim slojem zemlje, stavite na toplo, osunčano mesto i redovno zalivajte.

Uskoro će izbiti prvi, nežni zeleni izdanci, a nakon nekoliko nedelja, moći ćete da uživate u prvim sočnim plodovima!

ceri paradajz 1.png
Tik tok / creative_explained 

Ako volite da se bavite biljkama i odgajate ih "ispočetka", možete kupiti seme čeri paradajza u poljoprivrednoj apoteci i posejati ga u male saksije. Kada porastu, najbolje rasade prebacite u pojedinačne saksije, postavite na toplo i osunčano mesto i redovno zalivajte.

Za svaku saksiju nabavite štapić ili mini merdevine koje će služiti kao potpora za pravilan rast vašeg čeri paradajza.

Pogledajte i kako se gaji beli luk u saksiji.

BONUS VIDEO

Kako napraviti saksiju od stolice tiktok/tia_2192

Tekst: Lepa&srećna / B.S.