Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

OMILJENO CVEĆE PRINCEZE DAJANE JE SIMBOL LJUBAVI KOJA NIKADA NE UMIRE: Poklonite ovaj cvet i emocije će biti večne!

Za ovaj cvet se vezuju brojne legende koje svedoče o pravoj ljubavi.

  Izvor: Youtube/Printscreen/Wholesome Day

Poklanjanje cveća oduvek je odražavalo neka duboka osećanja. Ipak, svako cveće nosi svoju simboliku i šalje posebnu poruku, pa se zato kaže da biljke imaju svoj jezik.

Tako ljubičica simboliše vernost, orhideja poštovanje, pupoljak ruže nevinost... Postoji i cvet koji simboliše posebno jake emocije. U viktorijanskom jeziku cveća bio je simbol prave i verne ljubavi, a u Nemačkoj se verovalo da osobe koja nose ovaj cvet, njihovi ljubavnici nikada neće zaboraviti.

Možda će vas zanimati

Cveće Myosotis, u narodu poznato i pod imenima spomenak, nezaboravak, simbol je večne ljubavi koja nikada ne umire. Omiljeno cveće princeze Dajane, prema verovanju nosi veliku moć, pa ako ga poklonite voljenoj osobi emocije među vama nikada neće nestati.

Ovaj cvet se nekada sadio u vrtovima i saksijama, a danas najčešće krasi terase. Cveta u toku proleća dok ne nastupe velike vrućine.

Za nezaboravak se vezuje i legenda koja svedoči o pravoj ljubavi. Vitez i njegova izabranica šetali su pokraj reke, kada je ona poželela da joj ubere prelepo plavo cveće. Vitez je za svoju dragu bio spreman da učini sve, ali kada je hteo da joj ubere cvet, okliznuo se i upao u reku. Kako je njegov oklop bio težak, nije mogao da pliva, a kada je shvatio da se neće spasiti, svojoj izabranici je poručio da ga zauvek pamti: "Ne zaboravi me!".

Možda će vas zanimati

 Izvor: Lepa&Srećna 

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije