OVAN

POSAO: Veliko usmerenje na finansije i sticanje. Planeta Merkur napreduje vašim drugim poljem tako ćete sve više da se okrećete praktičnim stvarima, zaradi na konkretan način. Od 9. Maja morate biti više aktivniji i operativniji na polju komunikacija. Novac zarađujete na polju trgovine, zanata, nekretnine. Ovnovi koji imaju svoju firmu, trebalo bi da porazgovaraju sa Bikom ili Blizancima, jer ćete naći jedino sa njima jasan dogovor. Novac od 16. u mesecu. Moguća velika ulaganja na polju nekretnina ili nekih mašina poput automobila ili raznih servisa koji su neophodni za ovo novo doba tehnologije. LJUBAV: Vaš vladar Mars, posle 25. maja, konačno kreće u znak Ovna pa ćete imati priliku da se okrenete pravim ljubavima. Posebno dobar i lep period za mlade devojke i žene. Novo poznanstvo sa osobom koja je puna duha i želje za provodom promeniće vaš život. Ovo može biti i mlađi muškarac. Žene u braku ili vezi očekuje dobar provod sa partnerom koji ne žali novac za vas. Muškarac Ovan mora da se okrene svojoj stalnoj partnerki, jer je jedino ona osoba koja ga razume i daje mu pravu podršku. Nikako se ne upuštajte u bespotrebnu avanturu. Veoma ste osetljivi na svaku vrstu svađe ili nesporazuma, pa možete sebi ugroziti zdravlje. ZDRAVLJE: Fizičko telo osetljivo, sklonost povredama. Posebno obratiti pažnju u predelu vrata. Ne bi bilo loše da radite neke korektivne vežbe koje će vas opustiti. Ovnovi su jaki i imaju dobru energiju, ali je isto tako lako rasipaju. Žene koje imaju problem sa gornjim delom tela kao što su pluća ili dojke obavezno moraju na kontrolu. Muškarac Ovan mora da povede računa o bubrezima, posebno oni rođeni u prvoj dekadi.

BIK

POSAO: Iščekujete veliki priliv novca. Mnogo osoba koji su vam dužni ili se nisu pokazali kao dobri sradnici su pred vama i očekuju da ćete biti blagonakloni. Bik ima mnogo kvaliteta i puno je kreativan da bi dozvolio da ga neko vodi na put poslovanja koji nije dobro potkovan finansijski. Stoga će vam ceo mesec biti ispunjen kretanju i potrazi za dobrim ljudima koji žele da rade i napreduju. Bilo bi poželjno da mnoge stvari prepustite mlađim saradnicima koji imaju nove ideje, nešto drugačije vizije koji su puni inovacija. Novac neće biti problem zaraditi, posebno od 10. u mesecu. Saradnja sa vatrenim znakovima Strelac, Ovan, Lav može da ubrza posao, dok sa vodenim kao što je Škorpion može da donese pozitivnu promenu. LJUBAV: Vi ste u većoj prednosti od drugih sazvežđa. Duži period pravite plan kako da sebi približite ljubav koja vam je jako potrebna. Imaćete divan susret sa osobom koja je starija od vas. To može biti približavanje zajednici ili braku. Ali još uvek osećate blokade i unutrašnje strahove. Ovo je period koji će potrajati oko tri nedelje meseca, već kasnije možete očekivati otvaranje pravoj ljubavi. Žena Bik u braku ima priliku za tajnu ljubav. Slobodne dame iz ovog znaka moraju da se suoče sa svojim unutrašnjim željama i realnim stanjem na "tržištu". Mlađi muški Bik može da očekuje iznenadnu ljubav. Iako su neki Bikovi u braku ili dužoj vezi, razmišljaju o avanturi. ZDRAVLJE: Problem sa donjim delom tela vas muči duži period. Ukoliko niste bili na kontroli, kretanjem planete Mars, može vam zadati još više problema. Bik je priroda, pa se i vi lečite prirodnim biljem. Bikovi druge i treće dekade mogu imati problem sa sinusim ili stomakom.

BLIZANCI

POSAO: Popularni ste u svom poslovnom okruženju, imate ambiciju da se okrenete svojim saradnicima i da pokrenete stari posao koji bi vam mnogo značio. Inače, oni Blizanci koje ne rade imaće sreće da ih bivši gazda ponovo pozove na razgovor i tom prilikom ponudi posao. Važno je da imate stav. Nije vam potrebno da se po svaku cenu vraćate odande odakle ste nekada otišli zbog nerešenih socijalnih odnosa. Imaćete dilemu, ali ipak je vaša procena prava i jedini put u istinu. Pokušajte da radite sa Ovnom ili Jarcem od sredine meseca. Novac očekujte već u samom startu maja meseca. LJUBAV: Koliko je potrebno da budete srećni? Vrlo malo, vi svakako znate kako da se provedete i nađete dobro društvo, nikada usamljeni, često sami imaćete lep mesec i lepo poznanstvo. Bilo bi dobro da prihvatite udvaranje jedne uporne Škorpije. Mlađe žene Blizanci mogu da se vežu za muškarca Bika. Oni Blizanci koji su u braku mogu očekivati bolji seksualni život. Muškarci Blizanci imaju dosta problema na polju emocija koje treba da reše u ovom periodu, kako bi pustili pravu energiju ljubavi da im uđe u život. ZDRAVLJE: Dosta ste dobrog zdravlja. Niste neko ko kuka nad svojom sudbinom, pa i ako se desi da vam je loše, vi odmah pronalazite sisteme afirmacije sreće i zadovoljstva. Ženama u srednjim godinama je potrebno više fitnesa ili aerobičnih vežbi. Mlađe dame Blizanci neka povedu računa o pravilnoj ishrani a ne o izgladnjivanju, što je tipično za ovaj znak. Ne bi bilo loše da koristite više žitarice - ovas ili raž u svom meniju.

RAK

POSAO: I dalje ste pod opterećenjem, očekujete promene na poslu i unapređenje. Iako je ovaj tranzit, aspekat trebalo da vam ostvari želje početkom godine, morali ste da sačekate period koji tek dolazi i pred vama je. Imate podršku osobe iz znaka Ovan ili Lav. Muška Riba može da bude pretnja ili kamen spoticanja u napredovanju. Važno je da uključite svoje šesto čulo i bićete vrlo zadovoljni svojim radom i plodovima rada. Novac vam je problem do 13. maja, posle tog perioda imate olakšanje. Budžet se puni. Ako ste ženski Rak, onda morate da budete postavljeni ili bar predloženi za neku veću poziciju u firmi gde radite. LJUBAV: Emotivno imate šansu da uđete u vezu sa Vagom ili drugim Rakom. Ukoliko ste u vezi sa Ovnom ili Bikom, trebalo bi da se kontrolišete, jer varnice često izbijaju zbog sitnih nesuglasica. Vaš partner zna da pretera u zahtevima ili traži previše erotike od vas, a vama opet to nije sada toliko prioritet. Žene Rak, koje žele veliku ljubav, mogle bi da sretnu muškarca na poslu ili u nekom velikom tržnom centru, ukoliko često odlaze tamo. Za mlađe devojke Rak sredina meseca dobar termin za žurke i provode. Muški Rakovi imaju lep period za ljubav, posebno oni koji su slobodni i traže svoju srodnu dušu. Oni koji su u braku, moraće mnogo da ulože u decu i njihovo školovanje, vaspitanje. ZDRAVLJE: Morate imati pozitivan stav prema životu. Pomalo nervoza može da vam razbije imunitet, iako u ovom periodu niste bolešljivi, ali Rak je znak koji voli da bude mažen i pažen i ukoliko nema tu pažnju, sam počinje da izmišlja bolesti, koje se kasnije i pojave.

LAV

POSAO: Dobar period posebno za osobe iz druge i treće dekade ovog znaka, jer će svi kvaliteti i ambicije biti otvoreni i vidljivi za javnost, a to je ono što Lav voli. Lavovi koji rade poslove u vezi sa komunikacijama ili su na rukovodećem položaju moraju da povedu računa o svojim radnicima i svim saradnicima sa kojima imaju kontakt, kako se ne bi nešto loše protumačilo po njih. Ako želite da radite sa inostranstvom onda je dobro da se okrenete porodičnom biznisu. Novac je važan faktor svakog Lava jer mu donosi ličnu sigurnost, pa će i borba biti velika za zaradu. Bolji period od druge nedelje maja meseca. Sarađujte sa Bikom ili Blizancima. LJUBAV: Muškarac Lav sigurno neće sedeti skrštenih ruku i čekati da mu ljubav padne sa neba. Već od samog starta meseca može očekivati dobar rezultat na polju ljubavi sa osobom iz vodenog ili zemljanog znaka. Slobodne Lavice mogu da se oslone na svoju lepotu i šarm koji im svakako pomaže da budu u centru pažnje i brže izaberu sebi partnera. Ukoliko se prepustite uživanju i opuštanju, imaćete priliku da sa drugim Lavom ili Ovnom uživate u ljubavi. One dame koje su u braku ili vezi imaju dobar period jer mogu da iskoriste kvalitetno kroz dobar noćni provod ili izlet sa voljenom osobom. ZDRAVLJE: Vredni ste, dosta radite i potrebno je da sebi date dva, tri dana kraćeg odmora. Ovo je mesec koji vas tera da razmišljate o putovanju na more, reke, jezera, ali bi bilo najbolje da krenete u neku popularnu lekovitu banju, gde ćete imati priliku da pročistite pluća i osvežite krvnu sliku.

DEVICA

POSAO: Novac vama predstavlja sve. Imate problem, jer želite još više da zaradite. Vi ste osoba koja ima smisla za štednju i nije vam teško da sakupite u svoj budžet par stotina eura. Čak i kada je velika kriza, za vas je to podstrek da pronađete nove sisteme zarade. Imaćete saradnju sa osobama koji su nekada bili vaši klijenti ili saradnici. Ovan, Bik ili Strelac vam mogu pružiti podršku. Pokušajte da osvežite kontakte sa inostranstvom, sa saradnicima sa kojima ste nekada radili i sada je vreme da ponovo nešto počnete da sarađujete. Biće vam od velikog značaja. Druga i treća nedelja u mesecu mogu vam doneti sjajne rezultate. LJUBAV: Dobro slaganje sa Ribama, Rakom i Jarčevima. Posebno nadahnuta veza, puna ljubavi i sreće sa Jarcem. Vas dvoje imate mnogo toga zajedničkog, naročito kada planirate šta da radite i kako da raspodelite novac. Mlade devojke mogu da računaju na suptilnost Raka, a muškarac Ribe je neko ko poznaje tajne duše. Žene u braku moraju da se oslone na partnera jer on je jedini koji može da vam pruži sreću. Muškarac Devica ima dva cilja. Jedan da ostane u vezi u kojoj već egzistira, a druga da ima još jednu ženu pored svoje. Da li će uspeti u toj nameri, moraće da izvuče maksimum iz svoje harizme… ostalo će vreme pokazati. ZDRAVLJE: Sklonost gojenju. Povišen krvni pritisak, zbog posla i preterivanju u željama. Smanjite materijalne apetite, samim tim će vam se i zdravlje stabilizovati. Povedite računa posle 17. maja, možete imati problem sa bubrezima. Ovo se odnosi posebno na starije dame iz znaka Device. Muške Device mogu imati problem sa povišenim šećerom u krvi.

VAGA

POSAO: Partner u poslu treba da bude neki vazdušni znak. Najbolje se razumete. Vodolija može biti dobar saradnik. Ako ste imali problem sa osobom iz znaka Škorpije ili Ribe predhodnih meseci, sada je vreme da se od njih udaljite samovoljno. Nisu vam potrebni ljudi koji vas ne razumeju, pa po ceni i da ostanete sami u onome što radite. Vi svakako napredujete od druge polovine meseca. Bavite se poslovima koji zahtevaju kretanje, razgovore, sastanke i okupljanja u većim grupama. A one Vage koje ne rade ili traže sebi neki dobar posao koji će im pre svega pružiti kreativnost mogu da računaju na period od druge nedelje meseca. Budite aktivni posebno oko 13, 18, 23 maja. Imate aspekte za dobar posao. LJUBAV: Vage koje su u braku moraju da paze tokom meseca na zdravlje partnera. Nekada vas supružnik slepo sluša, a nekada se okrene bez reči. Mada ste vi osoba koja voli kuću i dom, uvek će vam se vratiti vaši najdraži, koliko god pogreše. Slobodne Vage su uvek u pokretu. Sredina meseca vam može doneti zanimljivu osobu sa kojom ostvarujete ljubavno-emotivnu vezu, čemu težite duži period. Imate jaku intuiciju pa će verovatno biti neki zemljani ili vatreni znak. Ovan možda podznak Bik ili Devica podznak Jarac. Devojke Vage u srednjoj školi imaju šansu za ljubav sa jednim Bikom. Muške Vage se okreću flertu sa Škorpijom, dok oni koji su u braku imaju dobar odnos sa partnerkom. ZDRAVLJE: Povedite više računa o svom zdravlju, posebno ako se iscrpljujete na poslu previše. Pad imuniteta, razne povrede, padovi izvesni, problem bubrega, debelog creva, napad slepog creva. Ovo je karakteristično za mušku populaciju, posebno.

ŠKORPIJA

POSAO: Važno je poverenje. Imate priliku da pokrenete novi projekat kroz saradnju sa Bikom, Ribama ili Jarčevima. Vi imate s tim znacima veliku i iskrenu saradnju tako da ćete uspeti da se stabilizujete. Sa Bikom, ako je muškarac, tražite savete za finansije. Ribe, ukoliko su saradnice u pitanju, moraju da vam pruže kreativnost i nadahnutost u poslu. Jarac bi bio odličan organizator. Novac je izvestan tokom celog meseca, čak veće sume i zarade su moguće na samom početku maja. Jedino gde morate sebe da zaustavite je ponekad preterano trošenje, zapravo skloni ste i da ulažete ne razmišljajući da li je to realan posao ili nešto što je potencijalni gubitak. LJUBAV: Potrebno vam je više strasti. Razumljivo je ako ste bili zarobljeni i niste dobili dozu ljubavi i sreće u mesecima iza vas. Posle dužeg perioda, meseci, imate priliku da se otvorite i pokrenete. Slobodne žene Škorpije imaju priliku da se upoznaju sa muškarcem koji se bavi umetnošću, možda pravima ili nosi uniformu. One Škorpije u braku ili vezi konačno očekuje više ljubavi i otvorenosti ka voljenoj osobi. Muški Škorpioni imaće više samopouzdanja u sebe i svoju harizmu, tako da im neće nedostajati partnerka. Iskoristite period koji je pred vama, jer je mesec odličan za zabavu i kretanje u društvu. ZDRAVLJE: Osetljiv stomak, organi u njemu. Ako ste imali nekih problema sa jetrom onda možete da se pozabavite ishranom ili uradite potrebne analize. Muške Škorpije neka obrate pažnju na organe stomaka, dok žene moraju da povedu računa o žlezdama. Mesec maj je obično vezan za kontakt sa prirodom, pa ga tako i vi iskoristite.

STRELAC

POSAO: Pred vama je dosta srećan period. Ponedeljak, jak dan za početak novog posla, isto tako i utorak. Sreda je dan kada morate da radite na dobroj komunikaciji, susretima sa važnim ljudima za dalji napredak u poslu. A četvrtak dan koji inače i predstavlja vašeg vladara Jupitera a to je – novac. Ako ste se tako organizovali, onda uspeh nije nešto što vam predstavlja problem. Predstoji vam period od samog starta meseca da se okrenete svojim idejama, jer slušajući druge nećete mnogo odmaći od mesta na kome se nalazite. Gledajte da sarađujete sa zemljanim znakovima kao što je Bik ili Jarac i vatrenim znakovima kao što su Lav i Ovan. Zapravo kombinacija koja bi vam donela više novca je Lav i Ovan. LJUBAV: Često mislite na osobu iz znaka Vage, ali ona nikako da se javi. Morate da se okrenete osobama koji su brži i operativniji. Vi ste znak koji ide brže od drugih i kada se zaustavite bez razloga onda toliko idete sporo i loše da nemate više ni želje ni ambicije. Preporuka vam je da budete što više otvoreniji za ljubav i da tražite od partnera sve ili ništa. Ne smete da se stidite ili pokažete manjak samopouzdanja. Potrebno vam je nadahnuće. Mlade žene u znaku Strelca imaju udvaranje preko prijateljice Bika, Vodolije ili Raka, od jednog muškarca rođenog u znaku Ovna ili Ribe. Muški Strelčevi razmišljaju o kraćem putovanju, na kom će verovatno upoznati osobu koja je inspirativna za njih. ZDRAVLJE: Morate obratiti pažnju na bešiku, posebno starije žene iz ovog sazvežđa. Strelčevi srednjih godina neka provere grlo ili urade alergo test. Mada ste ponekad i previše angažovani oko drugih, to zna da vam izvuče ozbiljnu energiju. Pijte dosta sveže vodu, ne toliko čajeve koliko vodu. Muški Strelčevi imaju problem sa kukovima ili povišenim pritiskom.

JARAC

POSAO: Saradnja sa zemljanim znakovima, Bik, Devica i drugi Jarac daje stabilnost dok sa vatrenim, Ovan, Strelac, Lav daje energiju i elan za rad. Maj će vam biti mnogo dinamičan mesec. Jarčevi koji su odlučili da preseku sve sa starim načinom rada i samim tim i života moraće da se suoče sa otežanjima jer će ih retko ko razumeti. Ukoliko ste već započeli u prethodnom mesecu ili mesecima nov projekat sada je vreme novca i dobre zarade. Žene Jarac koje nisu zaposlene mogu očekivati od muškarca rođenog u znaku Bika da im pruži finansijsku pomoć ili zaposlenje. Muški Jarčevi mogu sarađivati sa Strelčevima ili Škorpionima. Ovo je dobra poslovna veza jer daje veliko razumevanje i razmenu efikasnih i isplativih ideja. LJUBAV: Mesec maj je za vas zaista pravi praznik ljubavi. Jarac zna da bude umeren, ali kada se aspekti poklope ponekad postaje pravi mali "razvratnik". Iako to nije tipično za njih, Jarac ipak pronalazi načina kako bi ostao dostojanstven i autoritativan. Ako ste žena Jarac, mogli biste se osloboditi te energije ako se opredelite za put u inostranstvo. Turistički odlazak će vam otvoriti duh i uneti više samopouzdanja. Ukoliko ste muškarac iz ovog znaka, računajte na veliku ljubav sa osobom iz znaka Blizanaca ili Vage. ZDRAVLJE: Ponovo imate problem sa alergijom, spazam grla, teško dišete. Morate da se okrenete alternativnom lečenju, to je jedini pravi put isceljenja za vas. Stariji predstavnici ovog znaka moraju da paze na kretanje. Nije poželjno da se uvlačite u kuću. Potrebno je da se što više krećete. Za vas je šetnja pored reke ili jezera. Mlađi Jarčevi neka povedu računa o stomaku, posebno o ishrani i trigliceridima.

VODOLIJA

POSAO: Novac vam je sada prioritet. Nećete stati, a da vam budžet trpi. Skloni ste i radu po više od 12 časova dnevno. Vi ste osoba koja traži nove izazove. Imaćete neobične saradnike ili ćete se pokrenuti na neki nov posao kao što je tatoo majstor, kristaloterapija, neke druge alternativne metode. One žene Vodolija koje rade u zvaničnim državnim institucijama, imaće problem sa šefom ili direktorom, pa će poželeti da odu sa tog radnog mesta. Nije vam vreme da odete već da se stabilizujete i nađete kompromis. Možda biste mogli preko nekih saradnika ili prijatelja da se otisnete u inostranstvo. Tamo ćete doživeti sreću i ekspanziju i povezati se sa novim saradnicima i tako proširiti svoje poslovno dejstvo. Imaćete dobru zaradu tokom celog meseca, čak očekujte i više hiljada eura u budžetu. LJUBAV: Za slobodne Vodolije, zanimljiv period. Kod vas je uvek neka posebna dinamika. Morate pokazati suprotnoj strani da vam je stalo do veze i stabilizacije. Niste baš neko ko želi po svaku cenu da se eksponira emotivno, ali to je deo ljubavne igre. Dobar odnos sa jednom Vagom vam može promeniti život i doneti stabilizaciju u ljubavi. Vaga će vas naučiti da ste nekom potrebni i da možete da brinete o iskrenoj ljubavi. One Vodolije u braku ili vezi biće više aktivne društveno, kroz zabavu i druženje sa prijateljima. Možete da računate da će vam taj odnos sa prijateljima i kontakt, promeniti pomalo stav o zajednici sa partnerom. ZDRAVLJE: Vodolije koje imaju već problem urogenitalnog trakta moraju da povedu računa i tokom maja meseca. Mlađe Vodolije, mogu imati problem sa štitnom žlezdom. Ukoliko radite stresan posao, posebno da se obrati pažnja na to. Devojke ne bi trebalo da rasipaju svoju energiju na osobe koje nisu vredne njihove pažnje. Muške Vodolije neka pripaze na grčeve u mišićima, posebno listove nogu i butine. Grčeve imate ukoliko previše vremena sedite u kancelariji ili se čitave nedelje nedovoljno krećete.

RIBE

POSAO: Uvek razmišljate temeljno o svom radu. Zato ste odlučili da vam maj mesec bude prekretnica ne samo u poslu koji radite već i u životu. Prilično ste hrabri i odvažni za razliku od drugih znakova u ovom periodu. Pokazaćete svima oko vas koji rade sa vama i koji vas poznaju da ste zaista pravi predvodnik. Iako uvek povučeni, pomalo stidljivi, maj mesec vam donosi nov život i nove ljude koji će vam pomoći da se stabilizujete i idete napred ispred svih. Teška saradnja sa muškim Bikom, dobra saradnja sa vatrenim znakom Ovan ili Strelac. Razmišljajte uvek napred i svoje ideje sačuvajte za sebe. Imate zanimljiv početak novog posla ukoliko ste već krenuli svojim putem. LJUBAV: Otvoreni ste za nove veze. Lep susret sa Škorpijom. Iskoristite i susrete sa osobama koji vas žele povremeno, jer je vreme da se opustite. Ne razmišljajte previše o bivšim ljubavima. Iako će se neko javiti u nekom trenutku, nije vreme za staro. Devojke koje su u vezi imaće period pun strasti i jakih emocija. Žene u braku moraju da obrate pažnju na komunikaciju sa suprugom jer postoji ljubomora. Dobra energija još sa Rakom i Vodolijom. Muške Ribe moraju da se pokrenu više na polju kretanja i novih poznanstava. Potrebno vam je društvo Vage, Vodolije ili Lava. ZDRAVLJE: Vi ste znak koji predstavlja hrišćanstvo , pa ste verovatno u postu uspeli da stabilizujete svoje zdravlje i imunitet. Potrebno je da nastavite i dalje sa takvom ishranom, naravno uz određenu korekciju. Pripazite tokom maja na oči, kičmu. Možete imati problem u lumbalnom delu. Žene Ribe aspekat ide na oči, dok muški pripadnici, osetljivost kroz kičmu. Kako god, imate sve predispozicije da budete dobrog zdravlja i energije.

 Za još saveta u vezi sa astrologijom i numerologijom, tumačenje horoskopskih znakova, izradu natalne karte... posetite YouTube kanal Astrolog Darka Cvetković.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE

Izvor: Lepa&Srećna