Kad Merkur uđe u retrogradnu senku, to je skoro kao neki "mini retrogradni Merkur", kažu astrolozi. Ne nastaje, još uvek, onaj čuveni haos u komunikaciji, putovanjima i pri upotrebi raznih tehnoloških sredstava, ali dobićemo naznaku problema koji nas očekuju.

Od 26. aprila, Merkur ulazi u retrogradnu senku pa se ne treba čuditi ako, naprasno, "nemate sreće" na mnogim poljima. Ovaj period traje dve nedelje i uvod je u najteža iskušenja, a dobra strana je što ćete tačno videti u kojim situacijama vas čekaju opasnosti. Zato shvatite ovo kao neku vrstu pripreme i već danas počnite da vodite mini dnevnik.

Beležite teme oko kojih nastaju konflikti u ljubavnim odnosima, gde su neslaganja najveća i pazite da baš u njima ne zatežete stvari do maksimuma. Biće dovoljno vremena kad prođe astrološki haos da im se posvetite na strpljiv i taktičan način.

Najgore mogu da prođu oni čija ljubav bude na testu fizičke razdvojenosti. Ako planirate put ili već održavate vezu na daljinu, budite posebno pažljivi i usredsređeni. Problemi sa komunikacijama mogu doneti brojne nesporazume, a ako pošaljete poruku pogrešne sadržine, teško ćete kasnije objasniti da je sve to bila šala.

Sve što vam se desi u doba Merkura u retrogradnoj senci može da vam se vrati još jednom, pa dajte sve od sebe da ove dve nedelje provedete u maksimalnom skladu sa partnerom.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE

Izvor: Lepa&Srećna