Još
Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

DRAMA! KROZ OVAJ ZNAK HOROSKOPA PROLAZI RETROGRADNI MERKUR: Spremite se, stižu teške lekcije

Teški tranziti planeta donose životno važna i ozbiljna pitanja!

  Izvor: Shutterstock

Sunce je od 19. januara u znaku Vodolije. Sve do 18. februara 2021. godine, dok Sunce ne uđe u novi znak, poslednji znak zodijaka - Ribe, Vodolije će biti u fokusu našeg interesovanja.

Ovo jeste godina kada će prelaskom dve planete Jupitera i Saturna u Vodoliju, biti intenzivirani događaji i dešavanja koja su u simbolici tog znaka i pokrenuti pripadnike ovog znaka (ali i ljude koji imaju ovaj podznak i Mesec u ovom znaku u natalnoj karti) da u svom ličnom životu mnogo toga poređaju. Što, kao što znamo, za sve njih može biti teško. 

Možda će vas zanimati

Saturn je planeta koja traži uspostavljanje sistema i reda ali i ograničenje slobode, u vidu uozbiljavanja i većih odgovornosti koje mogu da im se pojave u životu preko posla, zdravlja ili pak u ljubavnoj sferi života.

Ova planeta – Saturn poznati učitelj i mučitelj, u znaku Vodolije će biti dve godine i nešto više, pa je važno da Vodolije uspostave upravo u onim oblastima života koji su već na neki način aktivirani, red i disciplinu milom, tj. u skladu sa događajima koji su već i krenuli, da im se ne desi da nakon dve godine odbijanja promena, budu morali uraditi neophodne promene na kraju ovog prolaska, jer Saturn ne prašta, ne posustaje i ne može se pobediti ni na koji način osim prihvatanjem i poštovanjem njegovih lekcija koje svima jednom postavi u životu.

Za Vodolije su došle te lekcije. Ne moraju one biti negativne. Naprotiv. I Jupiter je ušao u ovaj znak, a kako je Jupiter sinonim za sreću i blagostanje, širenje i ekspanziju svega što je aktivirano ( a vama, drage Vodolije, aktivira lično vas ali i kuću kojom vlada u natalnoj karti, pa u zavisnosti od toga šta ste u podznaku treba izračunati u koju kuću vam je ušao!) ovo može biti vrlo dobra i plodonosna godina. Ovo npr. može da znači da ćete se venčati i ući u ozbiljnije vode nekog odnosa (Saturn ograničenje slobode i uozbiljavanje a Jupiter donosi sreću zbog toga!), dobijanje deteta, dobijanje ozbiljnijeg i odgovornijeg posla i statusa na poslu (šef, direktor) itd.

E sada, dok budu vaši rođendani, drage Vodolije, desiće se, da ne bude sve tako jednostavno, fenomen na nebu zvani retoradan Merkur i to od 30. januara do 21. februara. U tom periodu dakle, Merkur kreće unazad upravo kroz vaš znak, pa će to pokrenuti dosta nedoumica, vraćanje na stare obrasce ili stare, neraščišćene veze ali i na ponavljanje lekcija. Kao što vidite, pored Sunca, Jupitera i Saturna, u igri će biti i Merkur koji ide unazad tokom cele retrogradnosti kroz vaš znak, a već 1. februara, da začini i u igru unese i emotivni i dramatični momenat, Venera ulazi u vaš znak.

Venera će, doduše vrlo brzo proleteti kroz Vodoliju, ali dovoljno da uzburka emocije, da sve digne na dramatičniji nivo, pa dešavanja koja vam slede, ne samo da će biti životno važna i ozbiljna, nego će uvesti mentalnu i intelektualnu borbu kroz Merkurovo kretanje unazad i preispitivanje da li su ti koraci dobri, da li su ispravni i da li se ovo isto sve dešavalo kao i nekad i da li ćete povno pogrešiti.

Dok bude trajala agonija sličnih razmišljanja, Venera će dodatno raspirivati emocije, pa razum neće moći videti pravo rešenje, a Venera će u igru uvesti ljubavne teme, pa i emotivne turbulencije. Neće biti uopšte dosadno, pa i svima nama, drugim pripadnicima znakova, dok budemo razmišljali o bivšim partnerima, o prijateljskim ljubavima i kako uspostaviti mentalnu stabilnost u emotivnom delu i izbalansirati sve emocije prema drugovima, kolegama, društvu.

Kad god Mlad Mesec kreće u novi lunarni ciklus iz nekog novog znaka, on aktivira nove unutrašnje spoznaje!

 Mlad Mesec se dešava u vašem znaku 11. februara, te od tada kreće novi lunarni ciklus. Taj dan možemo označiti kao vrh dešavanja tokom vaših rođendana, pa naredna dva dana ( od 11. do 13.2 ) i na globalnom nivou možemo biti očevici i sudionici novih promena u društvu i novih emotivnih početaka u ličnim životima. Kad god Mlad Mesec kreće u novi lunarni ciklus iz nekog novog znaka, on aktivira nove unutrašnje spoznaje, koje su povezane sa našom dušom i dok Mesec ne napravi lunarni krug kroz znak Vodolije, svi imaju unutrašnju promenu i transformaciju (aktiviraju se takođe i sve suštinske potrebe tog znaka). Vodolija je znak čija je osnovna potreba ujedinjenje i sloboda čovečanstva, pa je sigurno da buđenje naroda (Mesec opisuje i narod i kolektivna sećanja) kroz štrajkove, revolucije i buđenje svesti na kolektivnom nivou upravo kreće u ovom periodu.

Drage Vodolije, ostanite originalni i autentnični, okrenuti humanizmu i čoveku, jer vaša hrabrost, ideje i inventivnost nam itekako treba, sada, u ovom trenutku. Znamo koliko vam je bilo teško da ostanite prisebni u trenucima koji su, nadamo se, iza nas, kad je ograničenje slobode i stvaralaštva bio globalni trend. Znamo da je teško u kreativnom neredu uspotaviti red koji zahteva Saturn, ali isto tako osvestite i vi, da nema Saturna ne bi bilo ni osnovnog sistema koji se zove telesni sistem. Uđite u sebe, bavite se svojim telom, zdravljem, budite koncizniji i pustite nekad i druge da kažu šta imaju, da bi im vi mogli pomoći. Jer u ovoj godini vi ste ti koji će biti u prvim redovima revolucije koja mora da se desi. A to je revolucija koja se odigrava sa mnogo sofisticiranijim tehnikama, u kojim ste vi eksperti. Pomozite čovečanstvu, ukradite tu vatru sa Olimpa i osvetlite nam put da idemo pravim putem – putem slobode!

Pročitajte i ovo

Astrolog: Nataša Panić / Astroključaonica

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Komentar je uspešno poslat.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije