Kome zvezde i horoskop najavljuju nova poznanstva i kada će ljubav zakucati na vrata vašeg znaka? Pročitajte... 

OVAN

Ako ste u vezi:

Potrudite se u prvoj polovini godine da zajedničkim naporima sa voljenom osobom ostvarite važne zajedničke ciljeve. U vezi toga ćete se dobro razumeti. Vaša komunikacija će biti otvorena, iskrena i držaćete se onoga što se dogovorite. Prijaće vam druženje sa zajedničkim prijateljima i nalazićete dovoljno vremena za skladne intimne trenutke udvoje.

 Sredina godine donosi vam nesklad i nerazumevanje zbog solarne eklipse u Blizancima. U vašu vezu će se uvući sumnja i nepoverenje koje će izazivati svađe. Tokom avgusta i septembra ćete uložiti napor da rešite protekle nesuglasice. Od oktobra do kraja godine ćete imati sklad i uživaćete u zajedničkim aktivnostima. Zajednički planovi će vam se ostvariti.

Ako ste slobodni:

Februar vam donosi poznanstvo sa osobom koja je drugačija od većine ljudi koje poznajete i koja se izdvaja po nečem originalnom. Privući će vas njegov slobodan duh i otvorenost u ispoljavanju osećanja. Vaš odnos će početi kao neobavezno druženje i u početku ćete tu osobu doživljavati kao prijatelja. Vremenom ćete uvideti da postoje obostrane emocije i da je vaš odnos više od običnog prijateljstva. Sredinom septembra ćete ući u skladnu vezu koja može da traje.

Stariji Ovnovi će tragati za osobom sa kojom mogu da budu u slobodnoj vezi. Već u prvom kvartalu godine će doći do poznanstva sa osobom koja će biti spremna na takvu vezu. Od septembra ćete poželeti ozbiljnu vezu i dobićete šansu.

BIK

Ako ste u vezi:

Početak godine će vam doneti napetost u odnosu sa partnerom i osećaćete kako je vaš partner previše zahtevan dok ćete se vi s druge strane biti skloni dominaciji. Uz povremene periode kada ćete moći da se uskladite i dogovorite oko važnih stvari u vezi, nesuglasice i nezadovoljstvo će se nastaviti do sredine godine. Svađe oko sitnica mogu biti učestale.

Druga polovina godine otvoriće vam mogućnost da poboljšate odnos i da počnete više da razgovarate i slušate šta partner želi da vam kaže, umesto da stalno iskazujete svoje nezadovoljstvo. Mada ćete razumeti u čemu je problem, nećete umeti da to rešite do kraja oktobra. Od novembra do kraja godine ćete obnoviti sklad u vašoj vezi i bićete srećni i zadovoljni.

Ako ste slobodni:

Početak godine vam nije povoljan za ulazak u novu vezu. Nailazićete na osobe koje su sebične i zahtevne. Bivša ljubav će pokušati da vam se vrati ali ne bi bilo dobro da na to pristanete. Mart vam je pogodan za avanturu i slobodnu vezu. Letnji period će vam biti nepovoljan za ulazak u novu vezu. Tek od druge polovine oktobra ćete upoznati osobu sa kojom ćete se u svemu dobro slagati i koja će se pokazati dovoljno kvalitetnom za skladnu emotivnu vezu koja će biti stabilna i ozbiljna.

Stariji Bikovi će više puta ulaziti u nove veze tokom godine ali će se svaki partner pokazati nepouzdan i veza će trajati kratko, uz česte nesuglasice. Krajem godine upoznaćete nekog ko će vam pokloniti iskrena osećanja i razumevanje.

BLIZANCI

Ako ste u vezi:

Početak godine vam donosi sumnje i neočekivane nesuglasice zbog kvadrata Jupitera sa Uranom. Vaš partner će otkriti nešto što ste skrivali od njega. Uspećete da ga uverite da se ne radi o preljubi. U februaru ćete pokazivati i pružati više osećanja i to će biti prijatno osveženje. Lunarna eklipsa u Strelcu u maju navešće vas da se emotivno povučete u sebe.

Sredina godine će vam doneti otvorene svađe i neslaganja zbog različitih potreba i želja. Nećete se složiti oko zajedničkih planova. Od septembra ćete uspostaviti željeni sklad u vezi zahvaljujući trigonu Venere sa Jupiterom. Solarna eklipsa u decembru u vašem polju ljubavi i braka doneće vam ozbiljne teškoće, opet zbog skrivanja pravih osećanja i neiskrenosti.

Ako ste slobodni:

Početak godine doneće vam iznenadno poznanstvo sa osobom koja će vam naizgled ostaviti utisak idealnog partnera i odmah ćete se zaljubiti. Ubrzo ćete uvideti da emotivno uopšte niste jedno za drugo. Najbolji period za ulazak u novu vezu imaćete od sredine maja do kraja jula, kada ćete upoznati osobu koja ima slične životne ciljeve kao i vi i koja će u vama probuditi optimizam i kreativnost. Velike su šanse da potencijalnog partnera upoznate kroz poslovne aktivnosti.

Stariji Blizanci će sredinom februara upoznati osobu koja je drugačijeg porekla, koja dolazi iz inostranstva i sa kojom će započeti vezu na daljinu. Veza će napredovati i postaće ozbiljna početkom jeseni, kada ćete započeti zajednički život.

DEVICA

Ako ste u vezi:

Prva polovina nove godine doneće vam mogućnost da unapredite vašu emotivnu vezu i da voljenoj osobi pružite mnogo više nego što ste do sada činili, zahvaljujući konjunkciji Venere sa Jupiterom u februaru. Venera će u martu prolaziti kroz vaše polje ljubavi i bićete puni topline i podrške. Jupiter u Ribama će od maja do kraja jula doneti mnogo radosti i zabave.

Period od kraja juna do sredine avgusta biće stresan jer ćete početi da sumnjate u motive voljene osobe. Neke tajne će izaći na videlo i dovešće do nesuglasica. Uspećete da prevaziđete nepoverenje tokom septembra zahvaljujući trigonu Venere sa Jupiterom. Krajem godine imaćete bolji osećaj za potrebe voljene osobe zahvaljujući trigonu Marsa sa Neptunom.

Ako ste slobodni:

Venera će praviti konjunkciju sa Jupiterom u februaru i doneće vam poznanstvo sa osobom koja će velikim delom odgovarati vašoj slici životnog partnera. Obostrana privlačnost dovešće do brzog ulaska u emotivnu vezu ali će nakon toga već sredinom godine doći do nestabilnosti u odnosu i nesuglasica. Srećom, to će biti samo period međusobnog prilagođavanja. Do kraja godine ćete biti sigurni da vaša se vaša veza razvija u ozbiljnu. Pravićete zajedničke planove.

Nešto starije Device će sredinom godine ući u emotivnu vezu sa osobom koju će upoznati kroz poslovne aktivnosti. Ulazak Jupitera u znak Riba doneće vam sreću u ljubavi. Tokom septembra ćete doneti važne zajedničke odluke.

ŠKORPIJA

Ako ste u vezi:

Početak godine će vam doneti nove momente u ljubavi koji će uneti više sklada i zadovljstva u vaš odnos sa voljenom osobom. Venera će praviti konjunkciju sa Jupiterom u februaru i bićete u prilici da poboljšate nešto u zajedničkom domu što će vas još više zbližiti. Do kraja juna ćete uživati u zajedničkim aktivnostima, zabavi i bićete složni u vezi planova.

Juli vam donosi velike napetosti i neslaganja. Bićete previše zauzeti poslovnim obavezama i zanemarivaćete voljenu osobu i porodicu. Vaš partner će otvoreno pokazivati svoje nezadovoljstvo i doći će do velikog zahlađenja. Od sredine septembra će doći do poboljšanja. Uživaćete u zajedničkim intimnim trenucima. Vaš partner će biti zahtevan tokom novembra.

Ako ste slobodni:

Prva polovina godina vam donosi mogućnost ostvarenja velikih želja u ljubavi i susret sa osobom koja će se pokazati kao ozbiljan kandidat za skladnu i dugu emotivnu vezu. Upoznaćete se u februaru, a u aprilu ćete već biti u vezi. Početak jula doneće vam neočekivane teškoće koje će vašu vezu staviti na probu zbog neslaganja oko zajedničkih ciljeva. Članovi vaše porodice neće želeti da se slože sa vašim izborom partnera. Uspećete to da prevaziđete u septembru i nastavite vaš odnos.

Stariji Škorpioni će početkom marta započeti zajednički život sa osobom sa kojom se viđaju proteklih nekoliko meseci. Sredinom godine ćete biti na korak od prekida veze ali ćete uspeti da rešite nesuglasice i ostvarite skladan odnos.

STRELAC

Ako ste u vezi:

Tokom februara, juna i oktobra nailazićete na nesporazume u komunikaciji i dogovorima sa partnerom. Ono što niste rešavali na vreme u vašem odnosu, neizgovorene reči, neostvareni zajednički planovi, zahtevaće od vas doista strpljenja i dobre volje kako vaš odnos ne bi trpeo previše. Najvažnije će biti da nađete način da odgovorite na partnerove potrebe.

Maj, avgust i decembar će biti meseci kada ćete moći da postignete najviše sklada u emotivnoj vezi i kada ćete uspeti da ostvarite važne zajedničke ciljeve. Uživaćete u zajedničkim putovanjima. Ostali periodi u godini će vam doneti prijatne i opuštajuće intimne trenutke uz voljenu osobu. Jedno drugome ćete davati pozitivne podsticaje i pokazaćete više inicijative.

Ako ste slobodni:

Period od januara do sredine aprila vam nije naklonjen za ulazak u novu emotivnu vezu. Privući će vas osoba koja je puna ideja ali nećete moći da se razumete i da se emotivno povežete. Maj vam donosi kratku ali lepu avanturu. U junu će doći do susreta sa bivšim partnerom koji će želeti da vam se vrati ali bi bilo najbolje da na to ne pristanete. Avgust vam je najbolji mesec u godini za ulazak u novu vezu. U vaš život će ući osoba koja će vas iskreno voleti i učiniti vas srećnim.

Nešto stariji Strelci će biti često na mestima gde mogu da upoznaju osobu sa kojom bi mogli da se slože i započnu skladnu vezu. Najviše sreće imaće tokom septembra kada će preko zajedničkog prijatelja upoznati budućeg emotivnog partnera.

JARAC

Ako ste u vezi:

Početak nove godine donosi vam neslaganja oko ulaganja zajedničkog novca. Bićete tvrdoglavi i nećete hteti da popustite. Slične nesuglasice koje će osim finansijskih pitanja uključivati vaše potrebe za zabavom i druženjem, kada nećete moći da se dogovorite oko zajedničkih izlazaka i izbora zabavnih aktivnosti, imaćete tokom juna, jula, novembra i decembra.

Prolećni period će vam biti naklonjen za skladne intimne trenutke, zajedničke izlete vikendom, susrete sa prijateljima i rad na ostvarivanju zajedničkih ciljeva, što će prijati i vama i voljenoj osobi. Avgust, septembar i oktobar ćete iskoristiti da u vašu vezu unesete nešto novo što će pojačati bliskost sa partnerom. Jedno drugom ćete pružati podršku i iskrena osećanja.

Ako ste slobodni:

Početak nove godine donosi vam susret sa osobom koja će vam se dopasti na prvi pogled i koja će u vama probuditi strasti ali vaša relativno kratka veza neće otići dalje od toga. Još jednu avanturu punu strasti ali i ljubomore i čestih nesuglasica imaćete sredinom godine. Od oktobra do kraja godine vas očekuje mirniji period i poznanstvo sa osobom koja će u vaš život uneti emotivnu toplinu i koja će na vas delovati inspirativno. Započećete skladnu vezu koja će biti ozbiljna i duga.

Nešto stariji Jarčevi će znati šta žele u ljubavi i biće istrajni dok ne ostvare svoje želje. Duže ćete tragati za svojom lepšom polovinom i upoznaćete je sredinom avgusta. Biće to ljubav na prvi pogled. Do kraja godine započećete zajednički život.

VODOLIJA

Ako ste u vezi:

Od januara do maja imaćete dobar osećaj za potrebe voljene osobe i u svemu ćete se dobro razumeti. Razgovaraćete o zajedničkim planovima i neobaveznim temama, što će vam donositi dobro raspoloženje i pojačati vašu motivaciju da ostvarite ono što se dogovorite. Sredina godine će vam biti naporna jer ćete vaš partner i vi imati različite potrebe.

Od avgusta do sredine septembra uložićete zajedničke napore u rešavanje onoga što vam stvara nesuglasice u odnosu i jedno drugom ćete pružati podršku i oslonac. Solarna eklipsa u Strelcu u decembru dovešće do nemogućnosti ostvarenja jedne velike zajedničke želje. Mada ćete biti razočarani, to će vas usmeriti da više poradite na međusobnom poverenju.

Ako ste slobodni:

Početak godine biće vam naklonjen na ljubavnom polju. U februaru ćete upoznati osobu koja će vam otvoreno pokazati svoju naklonost i čije srce ćete osvojiti svojom otvorenošću na nova iskustva. Vaša nova simpatija neće hteti odmah da uđe u emotivnu vezu sa vama. Prvo će vam dati dovoljno vremena da je dobro upoznate i da budete sigurni da li jedno drugome odgovarate. Kako ćete se uveriti da ispunjavate uslove za skladan odnos, ući ćete u vezu sredinom avgusta.

Nešto starije Vodolije će upoznati osobu koja živi u drugoj državi početkom godine. Održavaćete odnos na daljinu i ubrzo će se pojaviti obostrane emocije. Do sredine godine ćete se više puta videti, a nakon septembra ćete ući u ozbiljnu vezu.

RIBE

Ako ste u vezi:

Početak godine, posebno februar, donosi vam nesuglasice zbog tajni koje vaš partner i vi imate jedan u odnosu na drugog, a koje ćete trebati jedno drugom da objasnite. Stvari o kojima duže vreme ćutite mogu da ozbiljno poljuljaju vaše međusobno poverenje. Od marta do kraja maja uspećete da prevaziđete ove teškoće i poboljšate zajednički život.

Tokom jula ćete nailaziti na nesuglasice u porodičnim odnosima, kao i na nesporazume u odnosima sa voljenom osobom. Od avgusta do kraja septembra imaćete skladne zajedničke trenutke i otići ćete na zajedničko putovanje koje će vam izuzetno prijati. Oktobar vam donosi napetosti zbog zajedničkih finansija. Do kraja godine imaćete mirniji period.

Ako ste slobodni:

Tokom januara i februara privući će vas osoba koja nije slobodna i predložiće vam tajnu vezu. Pristaćete ali ćete ubrzo ustanoviti da je to bila pogrešna odluka i već do sredine aprila ćete prekinuti tu vezu. U junu ćete imati susret sa osobom sa kojom ste pre više godina imali emotivnu vezu i pokušaćete ponovo ali će i to biti kratkotrajno. Sredinom avgusta u vaš život će ući osoba koju ćete doživeti kao srodnu dušu i sa kojom ćete izgraditi skladnu vezu punu ljubavi i podrške.

Nešto starije Ribe će početkom proleća upoznati osobu koja će imati mnogo razumevanja i strpljenja za njih. Počećete da se viđate često ali će vaš odnos biti promenljiv, sa povremenim nesuglasicama i povlačenjem. U julu ćete ući u vezu.

Astrolog: Igor Pavluković