Retrogradni Merkur je mnogima i razlog i opravdanje za kašnjenje, gubljenje predmeta, nezavršavanje poslova a horoskop kaže da se 18. oktobra završava poslednji ovakav period u 2021. godini.

Međutim, ova ozloglašena planeta ostaje još neko vreme u senci, pa astrolozi kažu da sa nekim planovima ipak treba sačekati. Merkur u senci je pojava koja se dešava i pre i posle retrogradnosti. Zato su neki ljudi osetili kako ih "bije maler" i pre 27. septembra, ali će se neki pitati šta se dešava sa poslovima i komunikacijama i posle 18. oktobra.

Naime, sve do 3. novembra, možete doživljavati trenutke kad vam baš nešto ne ide glatko. Ovo se smatra nekim periodom "mikro retrogradnosti" u kojem nam se, zapravo, daje šansa da dovršimo ono što nam se vraćalo kao tema prethodnih nedelja. Da li osećate da još neki delić nedostaje?

Nipošto nemojte donositi bilo kakve odluke na brzinu i svaki mejl ili SMS pročitajte bar dvaput pre nego što ga pošaljete. Za retrogradni Merkur u 2021. godini svi astrolozi kažu da je jači nego obično, jer se svaki dogodio u vazdušnom znaku. Upravo element Vazduha se tiče komunikacije, izražavanja ali i inteligencije i mentalnog zdavlja, pa čuvajte svoj mir kao apsolutni prioritet i tokom Merkura u senci.

Kako su vam zvezde danas naklonjene? Saveti naših astrologa za zdravlje, ljubav i posao vas čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVITE SE OVDE.

Izvor: Lepa&Srećna