Gotovo da ne postoji osoba koja ne zna svoj sunčev znak, odnosno, astrološki znak koji je povezan sa pozicijom Sunca u trenutku našeg rođenja. Ipak, malo je osoba koje se ne bave astrologijom, a da znaju svoj Mesečev znak, odnosno u kom znaku je bio Mesec u trenutku rođenja. Nemojte se začuditi ako vas osoba koje se razume u astrologiju pita: “U kom znaku ti je Mesec?“ jer će joj to mnogo pomoći da razume kakvi ste u interakciji sa drugima, šta vam je važno u prijateljstvu a šta u vezi.

Astrolozi tvrde da su oba aspekta podjednako važna, te i da je zvezdani portret osobe nepotpun ako ne postoje oba segmenta. To je posebno znajčajno za žene, jer Mesec u astrologiji predstavlja zaštitnika žena, a kod ličnosti dirguje osobinama koje su za njih veoma važne. Ovo nije racionalni deo, ovde je sva pažnja usmerena na emociju. Naša podsvesna strana koju držimo skrivenom, gde osećamo radost i tugu. Kada izračunamo u kom znaku nam se nalazi Mesec lakše nam je i da sami razumemo kako reagujemo u emotivnim situacijama.

Da biste otkrili dušu koja stoji iza vaše ličnosti, morate da znate datum, kao i tačno vreme i mesto rođenja a zatim te podatke unesete u neke od mnogobrojnih onlajn kalkulatora.

Mesec u Ovnu

Lako prihvataju nove ideje i život vide kao avanturu. Vole da bude u centru pažnje, a nesigurnost vešto prikrivaju. Od sebe očekuju maksimum, a mentalna brzina im je jača strana. Vole spontanost. 

Mesec u Biku

Ove osobe su izrazito emotivno stabilne. Trezveno razmišljaju, kod njih ishitrene reakcije ne postoje. Vole da se partner oko njih trudi. Konzevrativni su. U ljubavi su odani i verni.

Mesec u Blizancima

Žude za izazovima. Mogu da predvide reakcije drugih ljudi. Drugi ih često doživljavaju kao hladne i neemotivne. Šarmantni i u svakom društvu su u centru pažnje.

 Mesec u Raku

Sanjari koje boli svaka nepravda na svetu. Imaju jako izraženu intuiciju, ali i česte promene raspoloženja. Izrazito su emotivni i nostalgični.

Mesec u Lavu

Gordi, sa izraženim egom. Imaju vatren temperament. Ljude procenjuju bez greške. Ipak, kada se zaljube postaju previše slabi. Skloni su velikoj patnji.

Mesec u Devici

Često prenaglašeno reaguju jer se strogo drže svog plana. Umeju da budu škrti. Često ne kažu ono što zaista misle. Jako su nesigurni.

Mesec u Vagi

Imaju potrebu da se svima dopadnu. Vole umetnost. Neodlučni su. Ne podnose samoću i jako im je važno da su emotivno ispunjeni.

Mesec u Škorpiji

Inteligetni, preduzmiljivi. Imaju mnogo problema u emotivnim odnosima jer su izrazito ljubormorni. Osobe koje imaju Mesec u Škorpiji imaju veoma izraženu emocionalnost i seksualnost.

Mesec u Strelcu

Avanturisti vedrog duha. Vole nova iskustva i izazove. Obožavaju sport i rekreaciju. Celog života tragaju za nečim.

Mesec u Jarcu

Vole materijalnu sigurnost. Pravedni su, pravični i odani prijatelji. Često život shvataju suviše ozbiljno.

Mesec u Vodoliji

Idealisti kojima je sloboda na prvom mestu. Vole sve što je nekonvencionalno pa su često neshvaćeni od okoline. Za njih je emotivna bliskost teško ostvariva.

Mesec u Ribama

Instiktivni. Zbog svoje naivnosti često budu izigrani u partnerskim i prijateljskim relacijama. Ovim osobama je pre svega važna emocionalna povezanost. 

 Izvor: Lepa&Srećna