Neki ljudi uživaju da uče i nadograđuju se tokom čitavog života, a neki su jednostavno rođeni inteligentni. Astrolozi tvrde da horoskop može da otkrije brojne naše osobine, pa i stepen inteligencije. Prema njihovom sudu, ova četiri znaka Zodijaka su najpametnija.

Devica

Device su analitičari i primećuju detalje koji bi većini promakli. Njih ne možete da nadmudrite i zato ih nikada nemojte potcenjivati. Spremni su da brane svoj stav po svaku cenu. Marljive su i nikada ne odustaju pre nego što zadatak ne dovedu do kraja. Mnogi astrolozi se slažu da su upravo Device najpametniji znak Zodijaka.

Vodolija

Vodolije su poznate po svojoj kreativnoj inteligenciji. Vide širu sliku, i odgovore koji drugima promiču. Hladnokrvni su i kada stvari postanu jako stresne i napete. Nepredvidivi su i nikad ne znate koji potez će sledeći da povuku. Ipak, sve što rade ima duboki smisao.

Škorpija

Njihova emocionalna inteligencija je natprosečna. Kada nešto žele, učiniće sve da to ostvare. Vole da smišljaju planove i načine kako da dođu do svojih ciljeva. Budući da su izrazito emocionalno inteligentni, lako mogu da motivišu druge da ostvare svoje planove. Škorpije ponekad mogu biti previše iskrene i mogu provesti puno vremena u svojoj glavi smišljajući spletke. Mogu biti surovi prema strancima, ali obožavaju svoje prijatelje. Često je jezik u kojem su najveštiji - sarkazam.

Strelac

Lingvistička inteligencija je ono što ih krasi. Kako biste razumeli njihov sjaj potrebno je samo da slušate Strelčeve. Oni su vrlo otvoreni, imaju snažan osećaj za dobro i zlo i imaju mnogo samopouzdanja. Ako neko izigra njegovo poverenje Strelac će morati da dokaže svoju intelektualnu sposobnost,a to može biti veliko iznenađenje- da je neko toliko šarmantan i ljubazan ujedno i genije.

 Izvor: Lepa&Srećna