Nije retkost da muškarci i žene dožive izdaju u emotivnom odnosu. Dođe do zahlađenja u ljubavi zbog previše posla, obaveza i manjka komunikacije, a nakon što se zajednica rasturi, nije lako krenuti dalje. Posebno teško ume da bude ako vas partner prevari s najboljim prijateljem, odnosno prijateljicom. Da li ste primetili da je izdaja u ženskim prijateljstvima češća? Toliko puta se to ponavljalo da je postalo inspiracija za romane i filmove. 

Nema sumnje da iskreno žensko prijateljstvo postoji, ali za četrdesetogodišnju M.M iz jednog grada u unutrašnjosti Srbije, koja je insisitirala da ostane anonimna, ta je vera uništena. Njenu ispovest vam prenosimo u celosti.

"Mogla bih da napišem doktorsku distertaciju na temu kako mi je najbolja drugarica ukrala supruga. Verovali li ne, to mi se dogodilo dva puta, očigledno ništa ne učim iz svojih grešaka. A možda je problem i u meni.

To se prvi put dogodilo kada sam bila studentkinja. Zaljubila sam se u, činilo mi se, najboljeg momka na svetu. Obožavala sam ga i svim svojim prijateljima govorila sam samo o njemu - kako je sjajan, pažljiv i brižan. Kada sam ga prvi put upoznala sa mojim prijateljima nisam primetila da se moja najbolja drugarica zagledala u njega. Zaslepljena ljubavlju nisam videla šta se dešava između njih, pa smo se ubrzo venčali. Samo mesec dana kasnije usledio je šok! Saznala sam da je moja najbolja drugarica spavala sa mojim mužem i tokom braka ali i pre venčanja. Posebno me zaboleo način na koji sam saznala za njihovu izdaju. Jednog dana ona je pozvonila na vrata našeg stana i saopštila da je trudna i to sa mojim novopečenim suprugom. On nije negirao. Ubrzo su se venčali i sada imaju dvoje dece. Bila sam slomljena ali ovo bolno iskustvo me ništa nije naučilo. Nekako sam preživela. Prošlo je pet godina, pojavili su se novi prijatelji, imala sam novi život. Upoznala sa sjajnog mladića koji me je ubrzo zaprosio. Poučena prethodnim iskustvom verenika nisam upoznala sa prijateljicama. Ipak, kako je vreme prolazilo činilo mi se da je naš odnos stabilan pa sam prelomila - otići ćemo na večeru sa mojoj bliskom prijateljicom. Od prvog trenutka situacija je bila čudna i neopuštena, a moja prijateljica mi je nasamo rekla da joj se čini da on nije pravi čovek za mene i da mogu da nađem boljeg.

'On je tako običan, a tebi treba drugačiji, poseban muškarac. Čini mi se da želi da se oženi s tobom jer imaš bogatu porodicu‘, rekla mi je. Moja prijateljica je tako ubacila crv sumnje, a teške misli su me svakim danom sve više mučile. Venčanje se na kraju nije ni dogodilo, a prijateljica me je u početku tešila zbog raskida, a onda je jednostavno nestala iz mog života. Mesec dana kasnije srela sam ih zajedno u gradu, nije mogla da me pogleda u oči, a ja sam se histerično smejala u sebi. 'Pa, kako si mogla dva puta da upadneš u isti problem‘, pomislila sam u sebi.

Mnogo sam vremena provela na psihoterapiji kako bi prebolela ove izdaje. Sada sam udata i veoma srećna, ali u mom životu više nema najboljih drugarica. Samo prijatelji koje držim na velikoj udaljenosti od porodice“.

Izvor: Lepa&Srećna