Astrolozi smatraju da je karma posledica našeg delovanja iz prošlog života. Iako mnogi odbacuju pojam karme u životu na zemlji i smatraju da ona ne postoji, mnogi koji gledaju u zvezde tvrde da je ona nagrada ili kazna za neku našu radnju iz prošlog života.
Postoji mnogo definicija karme, a mi ćemo vam u nastavku pojasniti šta su karmičke veze.

Postoje dve vrste karme: loši karmički odnosi koji se bukvalno završavaju u sadašnjem životu (ali se nastavljaju u sledećem) i sudbinski karmičkiodnosi koji su osuđeni na trajanje. Kako prepoznati karmičke odnose? Astrolozi tvrde da svako od nas ima emotivni karmički odnos, samo je pitanje da li je on dobar ili loš. Znaci (tu se računa i podznak) koji su skloni karmičkim vezama su Rak, Strelac, Ribe, Jarac i Vodolija. Zapravo svi znaci su skloni, ali ovi su ponajviše, što znači da oni imaju više karmičkih veza tokom života. Nju možete prepoznati tako što se neko pojavi u vašem životu, sve krene savršeno i idealno, a nakon toga on nestane (loše karmičke veze).

Sve zavisi da li smo mi nekome dužni ili je neko nama dužan. Šta to znači? Uglavnom se zaljubljujemo u osobu koja nije naš tip, pa često kažemo: "Uopšte nije moj tip i uopšte mi se ne dopada, ali me nešto njoj/njemu privlači". E baš to znači da je to vaša karmička veza. Pored toga sigurno vam se dogodilo da ste tek upoznali nekoga, a da imate osećaj kao da se poznajete ceo život - to je prvi znak da ste dužnik u sudbinskom odnosu. Kada neko "obleće" oko vas, a vi niste zainteresovani - to znači da ste u karmičkom odnosu, ali da niste ti koji ste dužni.

Loše karmičke veze su osuđene na propast i nemaju perspektivu na duže staze, tvrde astrolozi. Svađe, prekidi, trubulencije govore da je karmička veza veoma loša i da ona nema budućnost.

Koliko traju karmički odnosi?

Astrolozi tvrde da je broj 4 krucijalan, bilo da je u pitanju dan, mesec ili godina. To je otprilike brojka nakon koje se stvari iskristališu.

Kada osobi iz karmičkog odnosa presatnete da se javljate, da mislite na nju, da razmišljate da li će vas pozvati ili ne - to znači da je vaša karmička veza prekinuta. Astrološka istraživanja tvrde da možete imati i više karmičkih odnosa istovremeno, koji mogu biti prijateljski ili ljubavni.

Izvor: Lepa&Srećna