Nikada, a posebno u današnje izazovno vreme nije dobro razbacivati se novcem i trošiti novac na nepotrebne stvari, ali svakako ne treba otići ni u drugu krajnost i voditi računa o bač svakom potrošenom dinaru. Za ovaj znak kažu astrolozi da se toliko boji nemaštine da od same pomisli ima noćne more. On je kralj štedljivosti i najveća škrtica zodijaka - neumoljivi Jarac!

Štednju shvata kao zalog za sigurnu budućnost. Izrazito se boji siromaštva, pa zato ne voli rasipanje. To smatra nepotrebnim, pa nerado troši novac čak na sebe. Ako i poklekne i kupi sebi nešto skupo dugo ga grize savest. Kredite ne diže ni pod kojim uslovima, a životni san mu je da osnuje banku, kako bi se njegov novac umnožavao.

Ipak, hrabar je i požrtvovan kada mu je stalo do nekoga, pa ume da se "otovori" i za po koji poklon. Pod uslovom da je praktičan i ne baš preskup. Jarac je neprikosnoven kada je štedljivost u pitanu, pa novac ne voli da troši ni na sebe ni na druge, ali za petama su mu još tri znaka: sitničava Devica, Bik, koji kao največi hedonista voli da odreši kesu ali isključivo za svoje užitike, i Škorpija, koje ne želi da usreći nekog poklonom, samo iz inata!

 Izvor: Lepa&Srećna