Ovan

Predstavnici ovog znaka cene jednostavnu hranu koja će ih zasititi. Idealno je prženo meso sa hrskavom koricom i brojnim začinima. Ali to nije sve. Birajte hranu crvene boje jer ta mu je omiljena - cveklu, rotkvice, crvenu papriku, paradajz, crno vino....

Bik

Bik voli dobro da jede i obilne porcije. Biće oduševljen ako mu pripremite ogromnu porciju mesa – pečeno prasence, glaziranu šunku, neki gurmanluk. Ne voli naročito "prazne" salate, stoga im dodajte komadiće mesa, tunjevinu ili morske plodove. I ne zaboravite desert.

Blizanci

Blizanci nisu izbirljivi u hrani. Navikli su na brzu hranu, zato svako jelo koje dodatno začinite pričom o "posebnoj" pripremi, za njih će biti gozba. Vole raznolikost, što je nešto što treba da imate na umu. I obavezno dodajte đumbir i peršun u jelo.

Rak

Raku je svakog dana potrebno isto - puno svežeg povrća i malo proteina. Rakovi su pravi gurmani, a osim toga obožavaju slatko – voćne i čokoladne kolače, kao i sladolede. Omiljeni začini su im beli luk, nana i bosiljak. Inače, Rakovi su i sami strastveni kuvari.

Lav

Važan im je i ukus i izgled. Što su jela prefinjenija i što je trpeza lepša, to bolje. Na stolu mora biti meso (govedina, svinjetina, živina), sveže povrće i začinsko bilje, sir i dobro vino. Vole začinjenu mediteransku kuhinju. U mesno jelo obavezno dodajte karanfilić, muškatni oraščić i peršun. Potrudite se da glavno jelo ne bude previše masno.

Devica

Devičin osetljivi digestivni sistem ne reaguje dobro na prženu, začinjenu i masnu hranu. Zato je najbolji izbor nemasno meso (živina, teletina, jagnjetina), u kombinaciji sa svežim povrćem i nemasnim sirom. Hleb od celog zrna takođe je dobar izbor.

Vaga

Nije važno šta će biti glavno jelo sve dok na kraju postoji desert. Vage preferiraju ribu ili živinu, a zvezde im preporučuju da s uzdrže os govedine i svinjskog mesa. Neophodne proteine dobiće iz jela na bazi jaja, morskih plodova, sira. Važan im je i izgled jela.

Škorpija

Da biste udovoljili Škorpiji, pripremite joj indijski kari ili japanske kiflice. Naklonjeni su hrani i jelima jarkocrvene boje i tamnim pićima. Omiljeni začini: bosiljak, cimet, kari, beli luk, đumbir. Omiljeni obrok im je ručak, jer im nikako ne prija prejedanje pre spavanja.

Strelac

Najviše vole domaću kuhinju, masnije jela i skrobne namirnice, što nikako ne pogoduje njihovoj jetri. Bolji izbor su riba i piletina. Najbolji prilog im je pečeni krompir ili pirinač. Važno je i da jelovnik sadrži puno voća, svežeg povrća i sokova.

Jarac

Pravi je konzervativac kad je reč o hrani. Da biste osvojili Jarca, zaboravite na egzotične kuhinje i kuvajte njegova omiljena jela. Najverovatnije je to nešto vrlo začinjeno. Na trpezi bi trebalo da bude i svežeg povrća, voća, oraha i hrane bogata kalcijumom.

Vodolija

Hrana na biljnoj bazi je ono što podiže energiju Vodoliji i pomaže joj da sačuva liniju. Zato, više povrća, voća i začinskog bilja, a bez masnog mesa. Dobra su i jela od ribe, živine i plodova mora. Rado će probati egzotična jela. Omiljene namirnice su spanać, rotkvica, celer, zelena salata, kupus, orasi, jabuke, breskve, kruške, pomorandže.

Ribe

Ako im poslužite nešto od kineske ili tajlandske kuhinje, Ribe će dugo pamtiti taj dan. Ribe rado jedu biraju proteinsku hranu, bilo kog porekla, važno im je da zadrže vitku liniju. Poželjno je da na trpezi budu riba i morski plodovi.

Izvor: Lepa&Srećna