Ostalo je još par sati do kraja radnog vremena i polako osećate umor... U tom trenu posegnete za šoljicom skuvane kafe koja vam od jutra stoji na stolu i pitate se: "Da li je pametno da je popijem"? Evo odgovora na pitanje!

1. Šta ako se radi o kafi s mlekom?

Ako je dobro zatvoreno i stavljeno u frižider, mleko može biti dobro i nedelju dana nakon isteka roka, ali ako ga ostavite u kafi u toploj prostoriji više od par sati – skuvajte sebi novu kafu!

2. Menja li se ukus kafe?

Baš kao što zrna kafe ostaju sveža otprilike dve nedelje, tako i skuvana kafa može promeniti ukus nakon tridesetak minuta. Nakon toga imate otprilike četiri sata pre nego što se ulja iz kafe "pokvare", što će rezultirati lošijim ukusom napitka.

3. Da li će mikrotalasna uništiti bakterije iz kafe?

Mikrotalasna će ubiti bakterije, ali s obzirom na to da zagreva sadržaj od spolja prema unutra, vrlo je verovatno će nekoliko "paketića" bakterija ostati. Ipak ne bi trebalo da se oslanjate na ovu tehniku.

Nastavak teksta pročitajte OVDE!